Competició viscuda: Nuria Oliver, el meu primer ral·li… amb Mini 



Text de Núria Oliver sobre el ral·li del seu debut. Us animem a enviar-nos coses!

“El meu primer ral·li, Igualada de 1984, el vaig fer amb un Mini Cooper del 65, casualment del mateix any que vaig néixer jo. Les casualitats et porten per camins que no hauries pensat mai!

Poques coses sabia jo dels ral·lis en aquella època, estava immersa en el món de les motos de tot terreny i sincerament, estava una mica desencantada, ja que era l'única noia.

A l'institut vaig conèixer un noi que dibuixava molt malament, i resulta que no tenia temps de passar a Rotring els dibuixos que feia. Però portava un preciós Mini 1000 vermell, que de seguida em va robar el cor.

El primer dijous que vàrem coincidir, es va brindar a portar-me a casa, a la cantonada del carrer Sant Elies amb Brusi. Aquell amic em va dir: “Mira! És just on vaig jo! M'acompanyes a la KMC?”. Jo li vaig dir: “Què és això de la KMC??”, al que ell em va dir ràpidament, “és una escuderia de ral·lis!!”. De seguida ho vaig veure clar i vaig entendre de sobte perquè cada dijous anava veient cotxes xulos i amb barres, mentre jo passejava el gos.

Gran intercanvi el que vam fer, jo feia apunts i làmines i en Joan Jarque (JJP7) em portava a casa!! Poc a poc l'ambient del petit Mini ens va portar a l'enamorament, i d'aquí directes al Rallye Igualada de 1984. Quatre explicacions de l'Àlex Romaní, lectura del llibre ‘Manual de Rallies’, i som-hi!!

Ens van donar el núm. 83 (de 87) i el millor record d’aquell debut va ser el pas per la guixera de Roques Altes, plena de gent!! Vàrem acabar sense ensurts, és a dir, amb el cotxe sencer, i des d’aquell dia fins el 1994!!

Dades per al record
Una vivència així és una excel·lent excusa per a aportar alguna dada del ral·li en qüestió. El IV Rallye Ciutat d’Igualada es va celebrar el 30 de juny i l’1 de juliol de 1984, patrocinat per l'Hotel Canaletas (on estaven situats els parcs de sortida i d'arribada) i organitzat per Auto Sport Igualada. El director de Cursa era Jordi Vives i Farré i el director Adjunt, Jordi Giralt i Socias. El ral·li constava de 304,4 km dels quals 110,9 eren de velocitat repartits en 13 trams cronometrats.

Els guanyadors absoluts van ser Gonçal Ambit–Carles Guisset (Porsche 911 SC), seguits a 55” per Josep Arqué–Àlex Romaní (Opel Manta 2000). En la categoria de Promoció, els vencedors van ser José María Galadies-J. Aran (Seat 124-1800), només 5 segons per davant de Venceslao-Anglada (Seat 1430) i a 8 segons de Gabalda-Lozano (Seat 1430), una categoria que va viure moments peculiars.

Els guanyadors absoluts de les edicions anteriors van ser amics i seguidors d'aquesta finestra: en 1982 Jordi Ballesteros–Màrius Llongueras (Talbot) i en 1983 Gerard de la Casa–Andreu Suárez (Renault 5 Turbo).

-------------------------------------------

Nuria Oliver: mi primer rally… con Mini

Texto de Nuria Oliver sobre el rally de su debut. ¡Os animamos a enviarnos cosas!

“Mi primer rally, Igualada de 1984, lo hice con un Mini Cooper del 65, casualmente del mismo año que nací. Las casualidades de la vida te llevan por caminos ¡que no habrías pensado nunca!

Pocas cosas sabía yo de los rallyes en aquella época, estaba inmersa en el mundo de las motos de todoterreno y, sinceramente, andaba un poco desencantada, puesto que era la única chica.

En el instituto conocí a un chico que dibujaba muy mal, y resulta que no tenía tiempo de pasar a Rotring los dibujos que hacía. Pero llevaba un precioso Mini 1000 rojo, que en seguida me robó el corazón.

El primer jueves que coincidimos se brindó a llevarme a casa, esquina de la calle Sant Elíes con Brusi. Aquel amigo me dijo: “¡Mira! ¡Es justo donde voy yo! ¿Me acompañas a la KMC?”. Yo le dije: “¿¿Qué es esto de la KMC??”, a lo que él me dijo rápidamente, “¡¡es una escudería de rallyes!!”. Enseguida lo vi claro y entendí de repente por qué cada jueves iba viendo regularmente coches chulos y con barras, mientras yo paseaba el perro.

Gran intercambio el que hicimos, yo hacía apuntes y láminas ¡¡y Joan Jarque (JJP7) me llevaba a casa!! Poco a poco el ambiente del pequeño Mini nos llevó al enamoramiento, y de aquí directos al Rallye Igualada de 1984. Cuatro explicaciones de Àlex Romaní, lectura del libro ‘Manual de Rallies’, ¡¡y manos a la obra!!

Nos dieron el nº 83 (de 87) y el mejor recuerdo de aquel debut fue el paso por la zona de la “guixera” del tramo Roques Altes, ¡¡llena de gente!! Acabamos sin sustos, es decir, con el coche entero, y desde aquel día ¡¡hasta el 1994!!

Datos para el recuerdo
Una vivencia así es una excelente excusa para aportar algún dato del rally en cuestión. El IV Rallye Ciutat d’Igualada se celebró el 30 de junio y 1 de julio de 1984, patrocinado por el Hotel Canaletas (donde estaban ubicados los parques de salida y de llegada) y organizado por Auto Sport Igualada. El director de Carrera era Jordi Vives i Farré i el director Adjunto, Jordi Giralt i Socias. El rally constaba de 304,4 km de los que 110,9 eran de velocidad repartidos en 13 tramos cronometrados.

Los ganadores absolutos fueron Gonçal Ambit–Carles Guisset (Porsche 911 SC), seguidos a 55” por Josep Arqué–Àlex Romaní (Opel Manta 2000). En la categoría de Promoción, los vencedores fueron José María Galadies-Jordi Aran (Seat 124-1800), sólo 5 segundos por delante de Venceslao-Anglada (Seat 1430) y a 8 segundos de Gabalda-Lozano (Seat 1430), una categoría que vivió momentos peculiares.

Los ganadores absolutos de las ediciones anteriores fueron amigos y seguidores de esta ventana: en 1982 Jordi Ballesteros–Màrius Llongueras (Talbot) y en 1983 Gerard de la Casa–Andreu Suárez (Renault 5 Turbo).

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es