En directe, els campions del Volant RACC 2023 



Hola, sóc el copilot de l'Arnau Bartés i som els campions del Volant RACC – Trofeu Mavisa de 2023. Us explicaré una mica qui som i què volem fer, ens hi acompanyeu?

L’Arnau Bartés Rodríguez, nascut a Ullastrell el dia 20 de setembre de 2000, és un mecànic de competició de Monlau. Actualment treballa de mecànic de maquinària industrial. Nascut dins d’un entorn familiar racing, on el seu pare Miquel Bartés va ser copilot de diferents pilots dels anys 90: Eduard Pons, Tomàs Minguella, “Pitu” Badia i Oriol Caselles, va guanyar la Copa Marbella de Terra de l’any 1993 i va participar en diferents campionats que es feien a Catalunya, com el Volant RACC, i en diferents Campionats d’Espanya de terra i asfalt. La seva mare, Bet Rodríguez, va ser copilot als anys 80 de la Carina Boronat i també pilot del 1989 al 1995 en diferents campionats com el Trofeu FAE, Volant RACC i Desafío Peugeot Catalunya.

L’Arnau va ser seleccionat l’any 2019 per córrer el campionat de Promoció-Trofeu Junior, amb un Ford Focus de Cop de Gas, juntament amb la seva germana Mireia Bartés, que va ser seleccionada com a copilot. Aquell any van disputar la promoció, que van estar a punt de guanyar, però una avaria mecànica en l’última cursa del campionat els va deixar fora de la victòria quan anaven líders.

L’any 2020, degut a la pandèmia, no van córrer. El 2021 va començar a córrer amb mi, Miquel Velilla, inscrits a la promoció amb un nou Focus que va donar molts problemes mecànics i ho vam deixar per centrar-nos en preparar la temporada següent. El 2022, també amb Focus, es va anar progressant en els diferents ral·lis fins arribar a l’últim de la temporada en segona posició, en que es va llogar un Citroën Saxo 8v per disputar el Rallye 2000 Viratges, guanyant el campionat de Promoció i el Trofeu Junior.

Becats per la FCA en 2023, ens vam inscriure al Volant RACC amb el 208 Puretech fet per Mavisa Sport, guanyant el primer ral·li de la temporada, el de La Llana, on vam debutar amb aquet cotxe. Primers en el Rally Empordà i Cervera, tercers en el Ral·li Ciutat de Valls i segons en el RallyRACC Catalunya, tot això ens van portar a ser líders durant la major part de la temporada i aconseguint definitivament el campionat en el Rallye 2000 Viratges.

D’aquesta manera, l’Arnau Bartés i en Miquel Velilla ens vam proclamar Campions de la 45ena edició del Volant RACC–Trofeu Mavisa 2023. Becats per la Federació Catalana d’Automobilisme com a Campions de Catalunya de Promoció–Trofeu Junior 2022, vam aconseguir guanyar el Volant en la primera participació en aquest històric i prestigiós campionat organitzat pel RACC.

Amb la nova Beca 2023 aconseguida del RACC i de la FCA, en la temporada 2024 farem el salt a un programa estatal, encara per concretar, dins del Campionat d’Espanya de Ral·lis com a pilots RACC i FCA.

Pel que fa a mi, Miquel Velilla Martínez, vaig néixer a Barcelona el 13 de desembre de 1989. L'afició pel món dels ral·lis comença de ben petit quan amb el pare anàvem a veure trams mítics com La Trona i La Costa dels Gats del Rally Catalunya–Costa Brava. Anys més tard, gràcies a l'Oriol Mas, un gran mestre que vaig tenir, va sorgir l'oportunitat de participar a la Marroc Challenge 2015, on amb un company de classe vam preparar un Nissan Micra.

Al 2016 hi vaig tornar a participar però aquesta vegada amb el meu pare, el qual tenia el somni de poder conduir pel desert i ho vam fer realitat junts. Al 2018 vaig debutar en els ral·lis d'asfalt a Catalunya, aconseguint la victòria en la classe 2 del campionat català de Rallysprint amb el mateix company de classe amb el que havien anat al Marroc anys abans.

A finals de 2019, el “Tati” Sanchis, des de l'associació de copilots de Catalunya, em va trucar per oferir-me dos seients per la temporada següent, un era per debutar en el Volant RACC i l'altre era per córrer el campionat de Promoció amb l'Arnau. Amb el primer amb el que vaig voler contactar després de parlar amb en “Tati” va ser amb l'Arnau, vam quedar i ho vaig tenir clar, aquell jove de 18 anys tenia quelcom que no havia vist mai. Tot i la seva joventut, va demostrar en tant sols un tram que era ràpid, segur i amb una temprança al volant sorprenent.

A partir d'aquell moment vam connectar i es va forjar el tàndem que formem des de fa 4 anys, aconseguint el campionat de Catalunya de Promoció i el Trofeu Júnior de 2022 i també el campionat de Terra gr. N-2. I l’any passat vam obtingut, com ja he comentat, el Volant RACC – Trofeu Mavisa.

Moltes gràcies per la vostra atenció!

Miquel Velilla Martínez
Gener de 2024
JAS Info Service

--------------------------------------

En directo, los campeones del Volant RACC 2023

Por Miquel Velilla.

Hola, soy el copiloto de Arnau Bartés y somos los campeones del Volant RACC – Trofeo Mavisa de 2023. Os explicaré un poco quiénes somos y qué queremos hacer, ¿nos acompañáis?

Arnau Bartés Rodríguez, nacido en Ullastrell el día 20 de septiembre de 2000, es un mecánico de competición de Monlau. Actualmente trabaja de mecánico de maquinaria industrial. Nacido en un entorno familiar racing, donde su padre Miquel Bartés fue copiloto de diferentes pilotos de los años 90: Eduard Pons, Tomàs Minguella, “Pitu” Badia y Oriol Caselles, ganó la Copa Marbella de Tierra del año 1993 y participó en diferentes campeonatos que se hacían en Catalunya, como el Volant RACC, y en diferentes Campeonatos de España de tierra y asfalto. Su madre, Bet Rodríguez, fue copiloto en los 80 de Carina Boronat y también piloto del 1989 al 1995 en diferentes campeonatos como el Trofeu FAE, Volant RACC y Desafío Peugeot Catalunya.

Arnau fue seleccionado en 2019 para correr el campeonato de Promoción-Trofeo Júnior, con un Ford Focus de ‘Cop de Gas’, junto con su hermana Mireia Bartés, que fue seleccionada como copiloto. Aquel año disputaron la promoción, que estuvieron a punto de ganar, pero una avería mecánica en la última carrera del campeonato los dejó fuera de la victoria cuando iban líderes.

El año 2020, debido a la pandemia, no corrieron. En 2021 empezó a correr conmigo, Miquel Velilla, inscritos en la promoción con un nuevo Focus que dio muchos problemas mecánicos y lo dejamos para centrarnos en preparar la temporada siguiente. En 2022, también con Focus, se fue progresando en los diferentes rallyes hasta llegar al último de la temporada en segunda posición, en que se alquiló un Citroën Saxo 8v para disputar el Rallye 2000 Virajes, ganando el campeonato de Promoción y el Trofeo Júnior.

Becados por la FCA en 2023, nos inscribimos en el Volant RACC con el 208 Puretech hecho por Mavisa Sport, ganando el primer rally de la temporada, el de La Llana, donde debutábamos con este coche. Primeros en los rallyes Empordà y Cervera, terceros en el Rally Ciutat de Valls y segundos en el RallyRACC Catalunya, todo eso nos llevó a ser líderes durante la mayor parte de la temporada, consiguiendo definitivamente el campeonato en el Rallye 2000 Virajes.

De este modo, Arnau Bartés y Miquel Velilla nos proclamamos Campeones de la 45ª edición del Volant RACC–Trofeu Mavisa 2023. Becados por la Federació Catalana d’Automobilisme como Campeones de Catalunya de Promoción–Trofeo Júnior 2022, conseguimos ganar el Volante en la primera participación en este histórico y prestigioso campeonato organizado por el RACC.

Con la nueva Beca 2023 conseguida del RACC y de la FCA, en la temporada 2024 haremos el salto a un programa estatal, todavía por concretar, dentro del Campeonato de España de Rallyes como pilotos RACC y FCA.

En cuanto a mí, Miquel Velilla Martínez, nací en Barcelona el 13 de diciembre de 1989. La afición por el mundo de los rallyes empieza de muy pequeño cuando con mi padre íbamos a ver tramos míticos como La Trona y La Costa dels Gats, del Rally Catalunya–Costa Brava. Años más tarde, gracias a Oriol Mas, un gran maestro que tuve, surgió la oportunidad de participar en la Marruecos Challenge 2015, donde con un compañero de clase preparamos un Nissan Micra.

En 2016 volví a participar pero esta vez con mi padre, ya que tenía el sueño de poder conducir por el desierto y lo hicimos realidad juntos. En 2018 debuté en los rallyes de asfalto en Catalunya, consiguiendo la victoria en la clase 2 del campeonato catalán de Rallysprint con el mismo compañero de clase con el que habían ido al Marruecos años antes.

A finales de 2019, “Tati” Sanchis, desde la asociación de copilotos de Catalunya, me llamó para ofrecerme dos asientos para la temporada siguiente, uno era para debutar en el Volant RACC y el otro era para correr el campeonato de Promoción con Arnau. Con el primero con el que quise contactar después de hablar con “Tati” fue con Arnau, quedamos y lo tuve claro, aquel joven de 18 años tenía algo que no había visto nunca. A pesar de su juventud, demostró en tan solo un tramo que era rápido, seguro y con una templanza al volante sorprendente.

A partir de aquel momento conectamos y se forjó el tándem que formamos desde hace 4 años, consiguiendo el campeonato de Catalunya de Promoción y el Trofeo Júnior de 2022 y también el campeonato de Tierra gr. N-2. Y el pasado año obtuvimos, como ya he comentado, el Volant RACC – Trofeu Mavisa.

¡Muchas gracias por vuestra atención!

© Miquel Velilla Martínez
Enero de 2024
JAS Info Service

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es