Reparto de premios RACC MotorSport 2023 

La mejor conexión es estar desconectado 



Por Josep Autet.

Justo antes de comer me di cuenta que tenía el móvil al 3%, de modo que agarré el cable y conecté el aparato a un enchufe de casa, aunque esta vez lo dejé encima de una mesita poco habitual. Y, claro, al irme no me acordé de recogerlo. Con tranquilidad me dirigí con mi Focus al acto del reparto de premios RACC MotorSport. Tenía tiempo de sobra, quería llegar relajado y a fuer que lo logré, sin llamadas ni nadie a quien querer llamar.

Fue al aparcar que... ¡cojones! ¿dónde está el teléfono? Cubrir un reparto de premios sin poderme conectar con Elena Benito, que me asistía desde su casa para los envíos, me pareció una tarea imposible. Hacer una simple llamada me hubiera permitido hacerla cualquiera, pero tener un terminal para conectarme y trabajar era otro tema. Con calma aparecen las soluciones y con la ayuda de la colega Laura Baeza, con cuyo móvil de empresa establecimos el punto común de contacto, el asunto se solucionó.

Por la noche, tras haber funcionado todo bien, pensaba en mis adentros, viajando por libre hasta Vic: ¡que bien se vive sin teléfono! Llamadas, whats, correos, la agenda, fotos, la hora… nada, todo a ciegas, pero sin que eso fuera un obstáculo para hacer el trabajo. Al llegar a casa, con un recibimiento como si volviera de la aventura del Dakar, uno se da cuenta que si bien la tecnología es básica para según qué trabajos, también es posible hacer casi lo mismo sin depender exclusivamente de ella. Lo experimenté… y no será la última vez.

La conexión humana en este acto, auténtica reunión de una buena parte de la familia del automovilismo catalán, sí fue necesaria para darme cuenta de la suerte que tenemos por formar parte de esta actividad. Me gustó el aspecto y estado de ánimo de los cuatro dakarianos presentes: Isidre Esteve, Albert Llovera, Laia Sanz y especialmente del fenomenal Lucas Cruz, a quien conozco de hace décadas cuando ambos estábamos en el Ford Junior Team. Saber del Dakar de primera mano es fabuloso y también conocer cosas del futuro, por ahora secretas.

El equipo Membrado estaba al completo, menudas noticias están a punto de comunicar. Lo cierto es que Gil Membrado se merece el empujón que puede recibir en breve. Su padre, Josep Maria, su mentor Dani Balasch y ese copiloto que tanto le ha ayudado, Manel Muñoz, forman un equipo que parece y se muestra modesto pero que en realidad tiene un campo de acción con unas posibilidades hasta ahora desconocidas en un piloto de 16 años.

Claro que para oportunidades en mayúsculas son las que se ha buscado, y tiene ante sí, Sergi Pérez, un futuro killer con la cabeza muy bien amueblada y un talento extraordinario. Ya ha pasado por lo de copilotar en los enlaces y manejar el volante solo en los tramos, ahora, con 19 años, tiene toda la carretera para él, ojito con lo que puede hacer este año…

También probarán suerte fuera de Catalunya Arnau Bartés y Miquel Velilla, los campeones del Volant RACC–Trofeu Mavisa. Pronto anunciarán planes, bien arropados por un grupo de entusiastas con Bet Rodríguez, madre de Arnau, a la cabeza. En este caso hablamos de 23 años, un auténtica escalera de edades la que forman Membrado, Pérez y Bartés. Los tres competirán para consolidarse, ojalá tengamos en ellos el futuro que tanto necesitamos.

¡Que bien sienta un abrazo de Luis Moya! Su simple presencia llena el recinto y 5 minutos de charla significan ponerse al día de sus planes y de lo que le tira su tierra coruñesa en la que actualmente tiene tanto que le motiva. Hablé un momento con Lorena Romero. No me gusta que esté sin planes después de un año dándolo todo. Se lo dije con sinceridad: eso de que cuando una puerta se cierra, por poco que te muevas, otra se abre, es verdad. Se lo deseo.

En cambio, a Sergi Giralt le llueven las ofertas para hacer regularidad, corre todo lo que se le presenta y siempre con esa eficacia y esas ganas tan alucinantes. Le pillé cerrando trato para el Rally Empordà ¡que se corre dentro de cuatro meses! Increíble lo de Sergi. Carles Miró volverá a la acción en Lloret y entre rally y rally trabaja para su empresa más que en su juventud, cosas del éxito y de tener la calidad como norma. Francesc Segú, Jordi Fanlo, los chicos de Nou Onze en suma, todos harán este año una campaña completita.

Siempre es agradable departir, ni que sea un momento, con los amigos organizadores. Saludar a la familia Ferrer, padre e hija, era una necesidad, ¡por fin pudimos hablar sin mediar casco y ventanilla cerrada en alguno de esos tramos de por ahí! Nuri Cabanes ¿qué decir de Nuri? Hace más de 40 años que la conozco y está incluso más ocupada que antaño, ¡un torbellino! Y Joan Molinera, siempre presente y necesario, la voz de la experiencia y la corrección.

Claro que para ocupados en esta velada Jordi Barrabés y Oriol Julià, los responsables de que los invitados llegaran y lo hicieran a su hora, con la ayuda de un ingente equipo que hizo que todo funcionara y además muy bien. Josep Mateu y Xavier Pérez, núm. 1 y 2 del club, pueden estar satisfechos. También lo estaba Aman Barfull, tan jovial ¡y joven! como siempre. ¿Estás jubilado Aman? ¡Venga ya! Y el presentador titular, Francesc Vila, con sus alardes habituales pero un poco más comedido: ¡seriedad institucional obliga! Y para finalizar Antonio Zanini, claro, alguien siempre imprescindible.

Y colorín, colorado, hasta el 1 de febrero no habrá el siguiente fregado. Será una convocatoria de la FCA para el reparto de premios del Campeonato de Catalunya. Allí –y aquí– estaremos, hasta pronto.

© Josep Autet
24 de enero de 2024
JAS Info Service

-----------------------------------------------------

La millor connexió és estar desconnectat

Per Josep Autet.

Just abans de dinar em vaig adonar que tenia el mòbil al 3%, de manera que vaig agafar el cable i el vaig connectar a un endoll de casa, encara que aquesta vegada damunt d'una tauleta no massa habitual. I, es clar, en anar-me’n no em vaig recordar d’agafar-lo. Amb tranquil·litat conduïa el meu Focus, fins a l'acte de repartiment de premis RACC MotorSport. Tenia temps de sobra, volia arribar relaxat i ho vaig aconseguir, sense trucades ni ningú a qui voler trucar.

Va ser en aparcar que... collons! on és el telèfon? Cobrir un repartiment de premis sense poder-me connectar amb Elena Benito, que m'assistia des de casa seva per als enviaments, em va semblar una tasca impossible. Una simple trucada m'hauria permès fer-la qualsevol, però tenir un terminal per a connectar-me i treballar era un altre cosa. Amb calma apareixen les solucions i amb l'ajuda de la col·lega Laura Baeza l'assumpte es va solucionar, utilitzant el seu mòbil d'empresa com a punt de contacte puntual.

A la nit, després d'haver funcionat tot bé, pensava en el meu interior, viatjant per lliure fins a Vic: que bé que es viu sense telèfon! Trucades, whats, correus, l'agenda, fotos, l'hora… res, tot a cegues, però sense que això fos un obstacle per a fer el treball. En arribar a casa, amb una rebuda com si tornés de l'aventura del Dakar, un s'adona que si bé la tecnologia és bàsica per a segons quins treballs, també és possible fer gairebé el mateix sense dependre exclusivament d'ella. Ho vaig experimentar… i no serà l'última vegada.

La connexió humana en aquest acte, autèntica reunió d'una bona part de la família de l'automobilisme català, sí que va ser necessària per a adonar-me’n de la sort que tenim de formar part d'aquesta activitat. Em va agradar l'aspecte i estat d'ànim dels quatre dakarians presents: Isidre Esteve, Albert Llovera, Laia Sanz i especialment del fenomenal Lucas Cruz, a qui conec des de fa dècades quan tots dos estàvem en el Ford Júnior Team. Saber del Dakar de primera mà és fabulós i també conèixer coses del futur, ara com ara secretes.

L'equip Membrado estava present al complet i quines notícies estan a punt de comunicar... La veritat és que Gil Membrado es mereix l'empenta que rebrà en breu. El seu pare, Josep Maria, el seu mentor Dani Balasch i aquest copilot que tant els ha ajudat, Manel Muñoz, formen un equip que sembla i es mostra modest però que en realitat té un camp d'acció amb unes possibilitats fins ara desconegudes en un pilot de 16 anys.

Clar que per a oportunitats en majúscules són les que s'ha buscat, i té al davant, Sergi Pérez, un futur killer amb el cap molt ben moblat i un talent extraordinari. Ja ha passat per això de copilotar en els enllaços i agafar el volant només en els trams, ara, amb 19 anys, té tota la carretera per a ell, ull amb el que pot fer aquest any…

També provaran sort fora de Catalunya Arnau Bartés i Miquel Velilla, els campions del Volant RACC–Trofeu Mavisa. Aviat anunciaran plans, ben abrigallats per un grup d'entusiastes amb Bet Rodríguez, mare de l'Arnau, al capdavant. En aquest cas parlem de 23 anys, un autèntica escala d'edats la que formen Membrado, Pérez i Bartés. Els tres competiran per a consolidar-se, tant de bo tinguem en ells el futur que tant necessitem.

Que bé que va una abraçada d’en Luis Moya! La seva simple presència omple el recinte i 5 minuts de xerrada significa posar-se al dia dels seus plans i del que li tira la seva terra de la Corunya en la qual actualment hi té tantes coses que el motiven. Vaig parlar un moment amb Lorena Romero. No m'agrada que estigui sense plans després d'un any donant-ho tot. Li ho vaig dir amb sinceritat: això que quan una porta es tanca, per poc que et moguis, una altra se’n obre, és veritat. Li ho desitjo.

En canvi, a Sergi Giralt li plouen les ofertes per a fer regularitat, corre tot el que se li presenta i sempre amb aquesta eficàcia i aquestes ganes tan al·lucinants. El vaig enxampar tancant tracte per al Rally Empordà, que es corre dins de quatre mesos! Increïble això d’en Sergi. Carles Miró tornarà a l'acció a Lloret i entre ral·li i ral·li treballa per a la seva empresa més que en la seva joventut, coses de l'èxit i de tenir la qualitat com a norma. Francesc Segú, Jordi Fanlo, els nois de Nou Onze en definitiva, tots faran enguany una campanya ben completa.

Sempre és agradable xerrar, ni que sigui un moment, amb els amics organitzadors. Saludar a la família Ferrer, pare i filla, era una necessitat, per fi vam poder parlar sense haver-ho de fer a través del casc i de la finestreta tancada en algun d'aquests trams! Nuri Cabanes, què dir de la Nuri? Fa més de 40 anys que la conec i està fins i tot més ocupada que abans, un remolí! I Joan Molinera, sempre present i necessari, la veu de l'experiència i la correcció.

Clar que per a ocupats en aquesta vetllada Jordi Barrabés i Oriol Julià, els responsables que els convidats arribessin i ho fessin a la seva hora, amb l'ajuda d'un ingent equip que va fer que tot funcionés i a més molt bé. Josep Mateu i Xavier Pérez, núm. 1 i 2 del club, poden estar satisfets. També ho estava Aman Barfull, tan jovial, i jove! com sempre. Estàs jubilat Aman? Au va! I el presentador titular, Francesc Vila, amb les seves virtuositats habituals però una mica més moderat: serietat institucional obliga! I per acabar Antonio Zanini, es clar, algú que és sempre imprescindible.

I fet i fotut, fins a l'1 de febrer, que hi haurà la següent reunió. Serà una convocatòria de la FCA per al repartiment de premis del Campionat de Catalunya. Allí –i aquí– estarem, fins aviat.

© Josep Autet
24 de gener de 2024
JAS Info Service

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es