El 25, 26, 27 y 28 de abril: llega el europeo FIA de Regularidad 

Palamós ya vibra con el XVI Rally Costa Brava Històric 



El Rally Costa Brava Històric disputará la XVI edición del 25 al 28 de abril, como es habitual en su sede de Palamós. La prueba será la única puntuable para el “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies”, el campeonato europeo de regularidad para clásicos que cuenta con los mejores pilotos de la especialidad. Actualmente, la lista provisional de inscritos de la prueba de RallyClassics suma 90 equipos de los que un tercio son extranjeros, lo que hace prever que cuando se cierren las inscripciones (el próximo 18 de abril) se podría llegar al centenar de unidades, todas máquinas espectaculares, y un plantel de pilotos realmente internacional a los que se sumarán los experimentados pilotos nacionales, auténticos especialistas en esta disciplina.

El Rally Costa Brava Històric de Palamós es una de las pruebas de regularidad en carretera abierta más espectaculares y esperadas para participantes y público. La cita muestra las mejores rutas de la Costa Brava y de la Cataluña interior, con sus magníficas carreteras, sus increíbles paisajes, sus muchos lugares con tradición histórica y la buena gastronomía, un protagonismo idóneo para dar a conocer el país a los equipos que llegan de todas partes de Europa. Esta edición se organizará en torno a dos etapas, con recorrido secreto hasta el jueves 25 de abril. Lo que ha trascendido por parte del organizador, RallyClassics, es que el itinerario volverá a ser muy largo y selectivo, de 1.060 kilómetros de los cuales poco más de la mitad corresponderán a 27 tramos de regularidad, repartidos en seis secciones.

Triángulo en Palamós: Hotel Trias, Port Marina y Passeig Marítim
En esta edición, la actividad del Rally Costa Brava Històric arrancará pronto, a las 10h30 del jueves día 25, y no precisamente con verificaciones como suele ser lo habitual. En la finca Bell Lloc (propiedad de Brugarol), en Palamós, se presentará la cita a los medios de comunicación y equipos participantes.

Las verificaciones técnicas (9h00-12h30) y administrativas (8h45-12h15) oficiales se desarrollarán durante la mañana del 26 en la base del rally –Hotel Trias– y en el Port Esportiu Marina Palamós, aunque el día anterior, jueves 25 y de forma optativa, los equipos que lo deseen también podrán efectuarlas en idénticos escenarios de 16h00 a 19h15.

Será a las 19 horas de ese mismo jueves 25 que el itinerario de esta edición quedará desvelado por RallyClassics (en el Rally HQ y en su web) y a las 20 horas todos los participantes podrán asistir a la recepción oficial que en esta ocasión tendrá lugar en la turística Plaça de l’Església de Palamós, con presencia de autoridades que representarán a las instituciones que contribuyen a hacer posible el rally.

Cabe destacar que ese día, en el Museu del Mar de Palamós, se impartirá de forma gratuita un curso de rallies de regularidad, abierto a todo el mundo, con el fin de fomentar esta disciplina que cada vez va tomando más peso dentro de la competición anual y en la que RallyClassics es un auténtico especialista.

26 y 27 de abril: el espectáculo, en la carretera
Tras quedar el parque cerrado montado a las 13 horas en el Passeig Mar Un briefing de bienvenidas. Palntado a las 13.00 horas en el Passeig Marna que cada vez va tomando mtambioc de Brugarol, en Palítim de Palamós, el viernes 26 dará inicio la competición, que se desarrollará a lo largo de dos jornadas. De 11 a 15 horas, el público que quiera vivir el ambiente de las carreras de regularidad tendrá mucho para poder ver. Durante esas cuatro horas habrá la exposición de vehículos clásicos en el parking de Passeig del Mar. A las 14.30 horas se procederá al briefing de bienvenida que marcará ya el inicio del ambiente rallystico, culminando con la salida de la prueba a las 15h desde el podio instalado en el paseo, ante el mar, lugar en el que también tendrá lugar el famoso slalom “amb una punta de gas” que caracteriza el inicio de esta prueba de Palamós. El final de etapa para el primer participante está previsto a las 02h30 de la madrugada.

El sábado 27, segunda y última etapa de rally. Empezará a las 10h desde el podio del paseo Marítimo y se repetirá el slalom. Y mientras los equipos estén compitiendo, de 10 a 14 horas volverán a exhibirse los clásicos, en el centro del village instalado en este entrañable escenario. El final del rally será a las 00.30 horas de la madrugada del domingo, una vez los pilotos hayan completado esos 27 tramos de regularidad por carreteras aún secretas y más de 1.000 kilómetros de itinerario, proclamando al nuevo Campeón de Europa de la especialidad por segundo año consecutivo. La entrega de premios tendrá lugar a las 11 horas del domingo 28, también al aire libre en el podio de la carrera.

18 de abril, cierre de inscripciones
Las peticiones de inscripción van a buen ritmo como ya es habitual en esta cita, y llegan de distintos países de Europa por su condición de cita decisiva para confirmar el ganador del “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies” de 2019, y también de todo el territorio español. El jueves 18 de abril se cerrará este periodo de inscripción que se abrió en noviembre, para publicar la lista de inscritos resultante el martes, 23 de abril.

En estos momentos 90 equipos son los que figuran inscritos de los cuales 30 son foráneos, procedentes de países como Francia, Gran Bretaña, Portugal, Alemania, Andorra, Italia y la República Checa. En la próxima comunicación se darán a conocer estos inscritos, que ya pueden consultarse de forma provisional en www.rallyclassics.org.

El Rally Costa Brava Històric es posible gracias al Ayuntamiento de Palamós, de l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (FECOTUR), Aigua de Vilajuïga, Grupo Brugarol, Port Esportiu-Marina Palamós, así como de la Diputació de Girona, y de la Generalitat EsportCat. Además, RallyClassics cuenta con el soporte del diario Sport, Auto-Hebdo, Blunik, Àgora, Xternalia, Moritz, Coca-Cola, ClassicCover, Suprametal, Repeat.es, APPsesor, Nou-Onze y SEAT.

 

Palamós ja vibra amb el XVI Rally Costa Brava Històric

El 25, 26, 27 i 28 d'abril: arriba l'europeu FIA de Regularitat

El Rally Costa Brava Històric disputarà la XVI edició del 25 al 28 d'abril, com és habitual en la seva seu de Palamós. La prova serà l'única puntuable per al “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies”, el campionat europeu de regularitat per a clàssics que compta amb els millors pilots de l'especialitat. Actualment, la llista provisional d'inscrits de la prova de RallyClassics suma 90 equips dels quals un terç són estrangers, i això fa preveure que quan es tanquin les inscripcions (el pròxim 18 d'abril) es podria arribar al centenar d'unitats, totes màquines espectaculars, i un planter de pilots realment internacional als quals se sumaran els experimentats pilots nacionals, autèntics especialistes en aquesta disciplina.

El Rally Costa Brava Històric de Palamós és una de les proves de regularitat en carretera oberta més espectaculars i esperades per a participants i públic. La cita mostra les millors rutes de la Costa Brava i de la Catalunya interior, amb les seves magnífiques carreteres, els seus increïbles paisatges, els seus molts llocs amb tradició històrica i la bona gastronomia, un protagonisme idoni per donar a conèixer el país als equips que arriben de tot arreu d'Europa. Aquesta edició s'organitzarà al voltant de dues etapes, amb recorregut secret fins al dijous 25 d'abril. El que ha transcendit per part de l'organitzador, RallyClassics, és que l'itinerari tornarà a ser molt llarg i selectiu, de 1.060 quilòmetres dels quals poc més de la meitat correspondran a 27 trams de regularitat, repartits en sis seccions.

Triangle a Palamós: Hotel Trias, Port Marina i Passeig Marítim
En aquesta edició, l'activitat del Rally Costa Brava Històric arrencarà aviat, a les 10h30h del dijous dia 25, i no precisament amb verificacions com sol ser l'habitual. En la finca Bell Lloc (propietat de Brugarol), a Palamós, es presentarà la cita als mitjans de comunicació i equips participants.

Les verificacions tècniques (9h00-12h30) i administratives (8h45-12h15) oficials es desenvoluparan durant el matí del 26 en la base del ral·li –Hotel Trias– i en el Port Esportiu Marina Palamós, encara que el dia anterior, dijous 25 i de forma optativa, els equips que ho desitgin també podran efectuar-les en idèntics escenaris de 16h00 a 19h15.

Serà a les 19 hores d'aquest mateix dijous 25 que l'itinerari d'aquesta edició quedarà revelat per RallyClassics (en el Ral·li HQ i en el seu web) i a les 20 hores tots els participants podran assistir a la recepció oficial que en aquesta ocasió tindrà lloc en la turística Plaça de l’Església de Palamós, amb presència d'autoritats que representaran a les institucions que contribueixen a fer possible el ral·li.

Cal destacar que aquest dia, en el Museu del Mar de Palamós, s'impartirà de forma gratuïta un curs de ral.lis de regularitat, obert a tothom, amb la finalitat de fomentar aquesta disciplina que cada vegada va prenent més pes dins de la competició anual i en la qual RallyClassics és un autèntic especialista.

26 i 27 d'abril: l'espectacle, a la carretera
Després de quedar el parc tancat muntat a les 13 hores en el Passeig Marítim de Palamós, el divendres 26 donarà inici la competició, que es desenvoluparà al llarg de dues jornades. De les 11 a 15 hores, el públic que vulgui viure l'ambient de les curses de regularitat tindrà molt per veure. Durant aquestes quatre hores hi haurà l'exposició de vehicles clàssics en el pàrquing del Passeig del Mar. A les 14.30 hores es procedirà al brífing de benvinguda que marcarà ja l'inici de l'ambient de ral.li, culminant amb la sortida de la prova a les 15h des del podi instal·lat en el passeig, davant el mar, lloc en el qual també tindrà lloc el famós eslàlom “amb una punta de gas” que caracteritza l'inici d'aquesta prova de Palamós. El final d'etapa per al primer participant està previst a les 02h30 de la matinada.

El dissabte 27, segona i última etapa de ral·li. Començarà a les 10h des del podi del passeig Marítim i es repetirà l'eslàlom. I mentre els equips estiguin competint, de 10 a 14 hores tornaran a exhibir-se els clàssics, en el centre del village instal·lat en aquest entranyable escenari. El final del ral·li serà a les 00.30 hores de la matinada del diumenge, una vegada els pilots hagin completat aquests 27 trams de regularitat per carreteres encara secretes i més de 1.000 quilòmetres d'itinerari, proclamant al nou Campió d'Europa de l'especialitat per segon any consecutiu. El lliurament de premis tindrà lloc a les 11 hores del diumenge 28, també a l'aire lliure en el podi de la cursa.

18 d'abril, tancament d'inscripcions
Les peticions d'inscripció van a bon ritme com ja és habitual en aquesta cita, i arriben de diferents països d'Europa per la seva condició de cita decisiva per a confirmar el guanyador del “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies” de 2019, i també de tot el territori espanyol. El dijous 18 d'abril es tancarà aquest període d'inscripció que es va obrir al novembre, per a publicar la llista d'inscrits resultant el dimarts, 23 d'abril.

En aquests moments 90 equips són els que figuren inscrits dels quals 30 són forans, procedents de països com França, Gran Bretanya, Portugal, Alemanya, Andorra, Itàlia i la República Txeca. En la propera comunicació es donaran a conèixer aquests inscrits, que ja poden consultar-se de forma provisional a www.rallyclassics.org.

El Rally Costa Brava Històric és possible gràcies a l'Ajuntament de Palamós, l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (FECOTUR), Aigua de Vilajuïga, Grup Brugarol, Port Esportiu-Marina Palamós, així com de la Diputació de Girona, i de la Generalitat EsportCat. A més, RallyClassics compta amb el suport del diari Sport, Auto-Hebdo, Blunik, Àgora, Xternalia, Moritz, Coca-Cola, ClassicCover, Suprametal, Repeat.es, APPsesor, Nou-Onze i SEAT.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es