Una afición, una comarca, una entidad, un libro 

Presentación del libro “Escuderia Osona, 50 anys de Projectes” 



El próximo día 8 de junio, a las 11 horas y en el edificio El Sucre, de Vic, será presentado oficialmente el libro “Escuderia Osona, 50 anys de Projectes”, obra histórica que resume los 50 años de vida de esta entidad catalana, la cual cuenta con un prolífico pasado tanto en automovilismo como en motociclismo, pero también en actividades de todo tipo relacionadas con el mundo del motor.

El libro, escrito y coordinado por Josep Autet, copiloto y periodista especializado en motorsport que dio sus primeros pasos en el automovilismo en el seno de dicha entidad, es una extensa obra escrita en idioma catalán de 580 páginas distribuidas en 50 capítulos, uno por año, con un repaso exhaustivo a toda la actividad del club, sus personas y pilotos, resultados de carreras, principales efemérides desde 1968 y crónicas resumidas de todas las competiciones y actividades organizadas. El relato empieza con los pasos previos al nacimiento de la propia entidad y del I Rallye Osona (1969) y culmina con el desarrollo del 50 Ral·li Osona (2018), pasando por el resto de competiciones y pruebas que desde hace 20 años tienen como epicentro el Circuit d’Osona.

Con un diseño muy visual, encuadernación cosida y tapa dura con sobrecubierta envolvente, el libro es una aportación de Escuderia Osona a la historia del mundo del motor catalán, del que esta entidad es actualmente una de las más destacadas. El diseño ha sido responsabilidad de Laura Segarra (Graficser) y los centenares de fotografías que contiene pertenecen a archivos de algunos de los mejores fotógrafos que vivieron las distintas épocas que se describen: Jordi Camp, José Luis Cortijos, Xavier Forcano, Josep Maria Montaner, Ignacio Par y Jordi Viñals, entre muchos otros. Durante la elaboración del libro, el autor ha contado con la colaboración de un equipo que ha supervisado textos y estructura del relato, compuesto por los periodistas Josep Casanovas y Valentí Fradera y el filólogo Joan Gimeno.

El acto de presentación del día 8 contará con la presencia de algunos de los pilotos que han triunfado y han hecho grandes las carreras que el libro describe, personas que participarán en unas breves charlas sobre las distintas competiciones que ha organizado Escuderia Osona en estos 50 años. Se prevé la presencia de Eugenio Baturone, Antonio Zanini, Fernando Gómez, Salvador Servià, Josep Maria Fernández, Claudi Caba y Jordi Ventura, además de algunas de las numerosas figuras locales, como Josep Maria Membrado y Albert Orriols, entre otros.

El acto estará presidido por el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Gerard M. Figueras; la alcaldesa de Vic, Anna Erra; y el presidente de Escuderia Osona, Joan Panadès.

Sobre Josep Autet (Vic, 1958)
Es un claro ejemplo de la numerosa afición por el mundo del motor que ha surgido a lo largo de las décadas en esta comarca barcelonesa. Miembro de Escuderia Osona desde 1974, ha sido secretario de la Junta y también de algunas de las carreras organizadas por el club en los años 70 y 80. Dedicado al copi­lotaje profesional de rallyes, su primer éxito tuvo lugar en 1978 en el primer Trofeu FAE del RACC, con Genís Serrat, y posteriormente fue campeón de Catalunya y cuatro veces de España haciendo equipo con pilotos como Zanini, Bardolet, Pons, Bassas, Oliveras y Barfull, entre otros. Polifa­cético en todas las materias del motor, ha trabajado o colaborado en medios de comunicación de todo tipo y en 1990 creó JAS Info Service, gabinete de comunicación especializado en motor que trabaja para empresas, instituciones y pilotos de toda España.

Sobre Escuderia Osona (Vic, 1968)
Nacida en diciembre de 1968 fruto de las inquietudes de un puñado de entusiastas, en buena parte pilotos y copilotos, en el último medio siglo se ha convertido en el aglutinador del mundo del motor de la comarca de Osona y en la entidad pionera que ha dado luz a una gran cantidad de pilotos y de clubes de motor de todo tipo. Creadora de la subida a Sant Bartomeu del Grau y del actual Ral·li Osona, carrera también con 50 años de vida, Escuderia Osona organiza además el Ral·li Esprint de Sant Julià y desde 1998 gestiona el Circuit d’Osona, pista que en 2019 concluirá una importante remodelación que la convertirá en una instalación de nivel internacional. Escuderia Osona ha tenido siete presidentes a lo largo de la historia, siendo Joan Antoni Mirabent Miró (1969-1977) el más carismático. Desde 1987, la entidad está presidida por Joan Panadès i Viñeta.


“Escuderia Osona, 50 anys de Projectes”
Una afició, una comarca, una entitat, un llibre


El pròxim dia 8 de juny, a les 11 hores i a l'edifici El Sucre, de Vic, es presentarà oficialment el llibre “Escuderia Osona, 50 anys de Projectes”, obra històrica que resumeix els 50 anys de vida d'aquesta entitat catalana, la qual compta amb un prolífic passat tant en automobilisme com en motociclisme, però també en activitats de tota mena relacionades amb el món del motor.

El llibre, escrit i coordinat per Josep Autet, copilot i periodista especialitzat en motorsport que va fer els seus primers passos en l'automobilisme en el si d'aquesta entitat, és una extensa obra escrita en idioma català de 580 pàgines distribuïdes en 50 capítols, un per any, amb un repàs exhaustiu a tota l'activitat del club, les seves persones i pilots, resultats de curses, principals efemèrides des de 1968 i cròniques resumides de totes les competicions i activitats organitzades. El relat comença amb els passos previs al naixement de la pròpia entitat i del I Rallye Osona (1969) i culmina amb el desenvolupament del 50 Ral·li Osona (2018), passant per la resta de competicions i proves que des de fa 20 anys tenen com a epicentre el Circuit d’Osona.

Amb un disseny molt visual, enquadernació cosida i tapa dura amb sobrecoberta que l’envolta, el llibre és una aportació de l’Escuderia Osona a la història del món del motor català, del qual aquesta entitat és actualment una de les més destacades. El disseny ha estat responsabilitat de Laura Segarra (Graficser) i els centenars de fotografies que conté pertanyen a arxius d'alguns dels millors fotògrafs que van viure les diferents èpoques que es descriuen: Jordi Camp, José Luis Cortijos, Xavier Forcano, Josep Maria Montaner, Ignacio Par i Jordi Viñals, entre molts altres. Durant l'elaboració del llibre, l'autor ha comptat amb la col·laboració d'un equip que ha supervisat textos i estructura del relat, format pels periodistes Josep Casanovas i Valentí Fradera i el filòleg Joan Gimeno.

L'acte de presentació del dia 8 comptarà amb la presència d'alguns dels pilots que han triomfat i han fet grans les curses que el llibre descriu, persones que participaran en unes breus xerrades sobre les diferents competicions que ha organitzat Escuderia Osona en aquests 50 anys. Es preveu la presència d'Eugenio Baturone, Antonio Zanini, Fernando Gómez, Salvador Servià, Josep Maria Fernández, Claudi Caba i Jordi Ventura, a més d'algunes de les nombroses figures locals, com Josep Maria Membrado i Albert Orriols, entre altres.

L'acte estarà presidit pel secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Gerard M. Figueras; l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; i el president de l’Escuderia Osona, Joan Panadès.

Sobre Josep Autet (Vic, 1958)
És un clar exemple de la nombrosa passió pel món del motor que ha sorgit al llarg de les dècades en aquesta comarca barcelonina. Membre de l’Escuderia Osona des de 1974, ha estat secretari de la Junta i també d'algunes de les curses organitzades pel club els anys 70 i 80. Dedicat al copilotatge professional de ral·lis, el seu primer èxit va tenir lloc el 1978 en el primer Trofeu FAE del RACC, amb Genís Serrat, i posteriorment va ser campió de Catalunya i quatre vegades d'Espanya fent equip amb pilots com Zanini, Bardolet, Pons, Bassas, Oliveras i Barfull, entre altres. Polifacètic en totes les matèries del motor, ha treballat o col·laborat en mitjans de comunicació de tota mena i en 1990 va crear JAS Info Service, gabinet de comunicació especialitzat en motor que treballa per a empreses, institucions i pilots de tota l’estat espanyol.

Sobre Escuderia Osona (Vic, 1968)
Nascuda al desembre de 1968 fruit de les inquietuds d'un grapat d'entusiastes, en bona part pilots i copilots, en l'últim mig segle s'ha convertit en l'aglutinador del món del motor de la comarca d'Osona i en l'entitat pionera que ha donat llum a una gran quantitat de pilots i de clubs de motor de tota mena. Creadora de la pujada a Sant Bartomeu del Grau i de l'actual Ral·li Osona, competició també amb 50 anys de vida, Escuderia Osona organitza a més el Ral·li Esprint de Sant Julià i des de 1998 gestiona el Circuit d’Osona, pista que en 2019 conclourà una important renovació que la convertirà en una instal·lació de nivell internacional. Escuderia Osona ha tingut set presidents al llarg de la història, sent Joan Antoni Mirabent Miró (1969-1977) el més carismàtic. Des de 1987, l'entitat està presidida per Joan Panadès i Vinyeta.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es