El llibre d’Escuderia Osona uneix present, passat i futur en un acte ple d’emocions 



L’Escuderia Osona va presentar ahir, dia 8 de juny, el llibre “Escuderia Osona, 50 anys de Projectes”, obra històrica escrita i coordinada per Josep Autet la qual explica l’evolució de l’entitat durant els seus cinquanta anys d’existència. L’esdeveniment va posar punt i final als actes de celebració de l’aniversari del club, iniciats en el Ral·li Osona 2018.

L’acte es va celebrar a l’auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici El Sucre de Vic, amb la presència d’unes 300 persones vinculades a l’Escuderia Osona o a les seves organitzacions. Entre els assistents, algunes llegendes del món del motor com Antonio Zanini, Eugenio Baturone, Salvador Servià, Josep Maria Fernández, Claudi Caba, Fernando Gómez, Jordi Ventura, Carles Santacreu, Mia Bardolet i els també osonencs Josep M. Membrado i Albert Orriols, entre molts altres. També hi va assistir el campió del món de Moto2 de 2014, Tito Rabat, un dels pilots formats en les curses motociclistes del Circuit d’Osona.

També es va comptar amb la presencia de molts pilots que han participat en el Ral·li Osona, como Àlex Crivillé o Nani Roma. També hi van ser i van dirigir unes paraules al públic Pere Vila, representant territorial de l’Esport de Barcelona i comarques de la Catalunya Central; Joan Panadès, president de l’Escuderia Osona; i Anna Erra, alcaldessa de Vic.

La presentació va tenir lloc en un format molt amè, que va propiciar moments molt emotius i divertits i va fer reviure nombroses anècdotes dels 50 anys del club. També hi va haver espai per al reconeixement i record d’aquells que ja no hi són, com el pilot Pep Bassas, a qui va ser dedicat un llarg aplaudiment, o els presidents Joan Antoni Mirabent i Josep Maria Juvanteny.

A l’escenari hi van pujar algunes de les persones protagonistes del llibre, les quals van donar la seva visió personal en unes converses informals organitzades per blocs: presidents i entitat, Pujada a Sant Bartomeu del Grau, Ral·li Osona, Ral·li Esprint Sant Julià i Circuit d’Osona.

Enric Oller, periodista de TV3, i Manel Arroyo, director general de Dorna-Moto GP, van ser els conductors de l’acte on es va fer un breu repàs del llibre i es va recordar la història de l’Escuderia Osona i, en extensió, de l’automobilisme català. Un dels moments més emotius va ser la trobada entre el primer president del club, Josep Maria Onyós, i l’actual, Joan Panadès, simbolitzant la fusió entre el passat i el present. També van parlar altres presidents que l’entitat ha tingut al llarg dels seus 50 anys, entre els quals Albert Riubrogent, Ramon Falgueras i Carles Miró.

El campió mundial de Moto2, Tito Rabat, va reivindicar la tasca de promoció feta des del club i el Circuit d’Osona, per on han passat molts dels pilots que actualment competeixen en MotoGP, com Marc i Àlex Márquez, Aleix i Pol Espargaró, Àlex Rins o Maverick Viñales, entre altres. Rabat, que sempre ha competit amb llicència de l’Escuderia Osona, va recordar els seus primers passos (entremaliats, a vegades d’amagades del seu pare) damunt d’una moto al Circuit d’Osona.

Josep Autet, autor de l’obra presentada, va explicar com s’ha confeccionat el llibre i va agrair la tasca dels seus col·laboradors més propers, sense els quals no hagués estat possible l’obra: la dissenyadora Laura Segarra, els periodistes Josep Casanovas i Valentí Fradera i els fotògrafs Jordi Camp i José Luis Cortijos. També va donar les gràcies a tots els nombrosos fotògrafs que han cedit les imatges que il·lustren el llibre, unes 1.500.

El nou Circuit d’Osona, el proper objectiu
En els parlaments institucionals hi va haver un denominador comú: el nou Circuit d’Osona, a hores d’ara el gran objectiu de l’entitat. L’equipament permetrà augmentar la qualitat i la quantitat de les activitats de l’Escuderia Osona i de ben segur marcarà la seva història els propers anys. En aquest marc, Joan Panadès va reclamar la implicació de les institucions “no per a la remodelació del circuit, ja que no en quedarà res del vell, sinó per al nou Circuit d’Osona”.

Anna Erra, per la seva banda, va destacar que el llibre és la cloenda d’un aniversari que mostra la confiança “que s’ha guanyat l’Escuderia Osona en el territori i en el conjunt del país”. L’alcaldessa de Vic va atribuir l’èxit del club a tres factors: “Perseverança, estimació pel motor i l’esport, i lideratge”.

Per la seva banda, Pere Vila va apuntar que el llibre unia “el passat, present i futur” de l’entitat i va demanar a l’Escuderia Osona que no perdi la seva identitat: “Continueu sent testimoni del motor a Osona i Catalunya”.

Mig segle d’història
El llibre conté 50 capítols amb la història de l’entitat, resultats, efemèrides i els principals esdeveniments des del 1968 fins a 2018, on hi tenen protagonisme aquelles persones que han format part de la història del club així com totes les seves activitats esportives.

Un resum de la trajectòria de l’Escuderia Osona, el Ral·li Osona, la Pujada a Sant Bartomeu del Grau i el Ral·li Esprint de Sant Julià on també hi tenen visibilitat les proves i activitats desenvolupades al Circuit d’Osona. És un llibre de gran format, amb unes 1.500 fotografies i molts documents, cròniques, classificacions i històries humanes viscudes en 50 anys.

El llibre té les característiques tècniques pròpies d’una obra gràfica impresa de qualitat, amb un contingut distribuït en 580 pàgines, disseny acurat, enquadernació rústica cosida, i tapa dura amb funda i sobrecoberta. El llibre s’ha finançat mitjançant aportacions de col·laboradors i una campanya de padrinatge en la que hi han col·laborat socis, amics, simpatitzants, empreses i entitats.

Per a sol·licitar el llibre “Escuderia Osona, 50 anys de Projectes”:
Telèfon: 93 886 60 36
E-mail: info@escuderiaosona.com
www.escuderiaosona.com

 

El libro de los 50 años de Escudería Osona une presente, pasado y futuro en un acto lleno de emociones

Escudería Osona presentó el libro “Escuderia Osona, 50 anys de Projectes”, obra histórica escrita y coordinada por Josep Autet que explica la evolución de la entidad durante sus cincuenta años de existencia. El acontecimiento puso punto final a los actos de celebración del cumpleaños del club, iniciados en el Ral·li Osona 2018.

El acto se celebró en el auditorio Marià Vila d’Abadal del edificio El Sucre de Vic, con la presencia de unas 300 personas vinculadas a Escudería Osona o a sus organizaciones. Entre los asistentes, algunas leyendas del mundo del motor como Antonio Zanini, Eugenio Baturone, Salvador Servià, Josep Maria Fernández, Claudi Caba, Fernando Gómez, Jordi Ventura, Carles Santacreu, Mia Bardolet y los también pilotos locales Josep M. Membrado y Albert Orriols, entre otros muchos.

También asistió el Campeón del Mundo de Moto2 de 2014, Tito Rabat, uno de los pilotos formados en las carreras motociclistas del Circuit d’Osona, y se unieron al acto muchos pilotos que han participado en el Ral·li Osona, como Àlex Crivillé o Nani Roma. Dirigieron unas palabras al público Pere Vila, representante territorial del Deporte de Barcelona y comarcas de la Catalunya Central; Joan Panadès, presidente de Escudería Osona; y Anna Erra, alcaldesa de Vic.

La presentación tuvo lugar en un formato muy ameno, que propició momentos muy emotivos y divertidos e hizo revivir numerosas anécdotas de los 50 años del club. También hubo espacio para el reconocimiento y recuerdo de aquellos que ya no están, como el piloto Pep Bassas, a quién fue dedicado un largo aplauso, o los presidentes Joan Antoni Mirabent y Josep Maria Juvanteny.

Al escenario subieron algunas de las personas protagonistas del libro, las cuales dieron su visión personal en unas conversaciones informales organizadas por bloques: presidentes y entidad, Subida a Sant Bartomeu del Grau, Ral·li Osona, Ral·li Esprint Sant Julià y Circuit d’Osona.

Enric Oller, periodista de TV3, y Manel Arroyo, director general de Dorna-Moto GP, fueron los conductores del acto donde se hizo un breve repaso del libro y se recordó la historia de la Escudería Osona y, en extensión, del automovilismo catalán. Uno de los momentos más emotivos fue el encuentro entre el primer presidente del club, Josep Maria Onyós, y el actual, Joan Panadès, simbolizando la fusión entre el pasado y el presente. También hablaron otros presidentes que la entidad ha tenido a lo largo de sus 50 años, entre ellos Albert Riubrogent, Ramon Falgueras y Carles Miró.

El campeón mundial de Moto2, Tito Rabat, reivindicó la tarea de promoción hecha desde el club y el Circuit d’Osona, por el que han pasado muchos de los pilotos que actualmente compiten en MotoGP, como Marc y Àlex Márquez, Aleix y Pol Espargaró, Àlex Rins o Maverick Viñales, entre otros. Rabat, que siempre ha competido con licencia de Escudería Osona, recordó sus primeros pasos (traviesos, a veces de escondidas de su padre) encima de una moto en el Circuit d’Osona.

Josep Autet, autor de la obra presentada, explicó como se ha confeccionado el libro y agradeció la tarea de sus colaboradores más cercanos, sin los cuales no hubiera sido posible culminar la obra: la diseñadora Laura Segarra, los periodistas Josep Casanovas y Valentí Fradera y los fotógrafos Jordi Camp y José Luis Cortijos. También dio las gracias a todos los numerosos fotógrafos que han cedido las imágenes que ilustran el libro, unas 1.500.

El nuevo Circuit d’Osona, el próximo objetivo
En los parlamentos institucionales hubo un denominador común: el nuevo Circuit d’Osona, a estas alturas el gran objetivo de la entidad. Este equipamiento permitirá aumentar la calidad y la cantidad de las actividades de la Escudería Osona y a buen seguro marcará su historia los próximos años. En este marco, Joan Panadès reclamó la implicación de las instituciones “no para la remodelación del circuito, puesto que no quedará nada del viejo, sino para el nuevo Circuit d’Osona”.

Anna Erra, por su parte, destacó que el libro es la conclusión de un cumpleaños que muestra la confianza “que se ha ganado la Escudería Osona en el territorio y en el conjunto del país”. La alcaldesa de Vic atribuyó el éxito del club a tres factores: “Perseverancia, amor por el motor y el deporte, y liderazgo”.

Por su parte, Pere Vila apuntó que el libro unía “el pasado, presente y futuro” de la entidad y pidió a Escudería Osona que no pierda su identidad: “Continuáis siendo protagonistas del motor en Osona y Catalunya”.

Medio siglo de historia
El libro contiene 50 capítulos con la historia de la entidad, resultados, efemérides y los principales acontecimientos desde 1968 hasta 2018, en los que tienen protagonismo aquellas personas que han formado parte de la historia del club así como todas sus actividades deportivas.

Un resumen de la trayectoria de Escudería Osona, el Ral·li Osona, la Subida a Sant Bartomeu del Grau y el Ral·li Esprint de Sant Julià y en el que también tienen visibilidad las pruebas y actividades desarrolladas en el Circuit d’Osona. Es un libro de gran formato, con unas 1.500 fotografías y muchos documentos, crónicas, clasificaciones e historias humanas vividas en 50 años.

El libro tiene las características técnicas propias de una obra gráfica impresa de calidad, con un contenido distribuido en 580 páginas, diseño cuidadoso, encuadernación rústica cosida y tapa dura con sobrecubierta. El libro se ha financiado mediante aportaciones de colaboradores y una campaña de mecenazgo en la que han colaborado socios, amigos, simpatizantes, empresas y entidades.

Para solicitar el libro “Escuderia Osona, 50 anys de Projectes”:
Teléfono: 93 886 60 36
E-mail: info@escuderiaosona.com
www.escuderiaosona.com

Fotos

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es