Gales: Victoria de Tänak en WRC y Jan Solans Campeón del Mundo Júnior 



Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) se anotan la sexta de la temporada por delante de Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC) y de Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC). Además, Jan Solans-Mauro Barreiro ganan en JWRC y son los nuevos Campeones del Mundo.

Mucha emoción en la antepenúltima prueba del WRC. Gales es siempre una prueba complicada, en la que nunca se sabe lo que puede ocurrir, y en esta ocasión la pelea por la victoria estuvo muy igualada hasta el último momento. Los tres primeros clasificados, Ott Tänak, Sébastien Ogier y Thierry Neuville protagonizaron una intensa lucha por demostrar que cualquiera de ellos es candidato al título mundial. Finalmente fue el piloto estonio quien se llevó el oro y encarrila una corona que cada vez parece más suya, posicionándose 28 puntos por encima de Ogier y 41 de Neuville. Además, era la cita decisiva para el Júnior WRC en la que, tras tres días muy intensos, Jan Solans se alzó con el triunfo y con el campeonato.

Un viernes para establecer posiciones
El Wales Rally GB arrancó el jueves con la súper especial nocturna de Oulton Park. En ella, el ídolo local, Kris Meeke (Toyota), marcó el mejor tiempo, seguido de Thierry Neuville y de Petter Solberg (VW). El viernes los equipos experimentaron la habitual climatología británica, el agua y el barro fueron los protagonistas, dejando las pistas muy resbaladizas. Esto no frenó a Meeke, que defendió la primera posición durante el bucle matutino. Eso sí, con Neuville, Ogier y Tänak pisándole los talones.

En los dos últimos tramos del día, de noche y bajo la lluvia, Tänak imprimió un ritmo muy alto y consiguió ponerse en cabeza. Así, el estonio se acostaba líder con sus perseguidores en un puño, Ogier a 3,4 segundos, Meeke a 3,6 y Neuville a 8,4. Esapekka Lappi (Citroën C3 WRC) y Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) se quedaron por el camino tras sufrir un accidente y tener que abandonar.

Sábado de lucha al segundo
El sábado se inició con los primeros clasificados inmersos en una batalla a tres bandas, con Tänak tomando la delantera y Ogier y Neuville a su estela. Poco a poco, Meeke iba cediendo segundos, pero manteniéndose precavido para sumar el máximo número de puntos posible para la escuadra Toyota. En el segundo bucle del día ninguno de los tres levantó el pie del acelerador y se vivió una auténtica lucha por el triunfo, la cual cosa les llevaba a la etapa final separados por menos de 20 segundos.

La última jornada siguió como la del día anterior, con los tres primeros separados por pocos segundos sin ceder y con ganas de conseguir una muy importante victoria de cara al mundial. Finalmente fue Tänak quien logró el premio máximo y encara un título que parece que esta vez no se le va a escapar.

En el Power Stage, la segunda pasada a Brenig (6,43km), los puntos extra fueron para Tänak-Järveoja (5), Ogier-Ingrassia (4), Lappi-Ferm (3), Evans-Martin (2) y Neuville-Gilsoul (1).

Título en WRC2 Pro para Rovanperä
En WRC2 Pro Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen (Škoda Fabia R5 Evo) son los nuevos campeones de la categoría tras concluir un gran rally en primera posición y quedarse sin rivales. Cabe destacar la brillante actuación de Petter Solberg (Volkswagen Polo R5), que se llevó la victoria en WRC2 por delante de Pierre-Louis Loubet (Škoda Fabia R5).

Jan Solans, Campeón del Mundo Júnior
Aplastante victoria de Jan Solans-Mauro Barreiro, que les vale un título mundial. El de Matadepera llegaba a Gales un punto por debajo de Tom Kristensson y tenía que terminar por delante para hacerse con el campeonato. Y no falló, y no solo eso, sino que protagonizó un impecable rally de principio a fin, marcando un gran número de scratch y demostrando su gran calidad y que tiene madera de campeón.

Solans hizo todo un recital durante la temporada y supo imponerse a rivales experimentados con una progresión creciente carrera a carrera, lo cual le ha alzado hasta el campeonato mundial, como hace dos temporadas logró su hermano Nil.

Clasificación final Wales Rally GB
1-Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), 3h00'58"0
2-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC), +10”9
3-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC), +23"8
4-Kris Meeke-Sebastian Marshall (Toyota Yaris WRC), +35”6
5-Elfyn Evans-Scott Martin (Ford Fiesta WRC), +48”6
6-Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupé WRC), +58”2
7-Pontus Tidemand-Ola Fløene (Ford Fiesta WRC), +5’23”8
8-Craig Breen-Paul Nagle (Hyundai i20 Coupé WRC), +9’25”0
9-Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen (Škoda Fabia R5 Evo, 1º WRC2 Pro), +10'51"1
10-Petter Solberg-Phil Mills (Volkswagen Polo R5, 1º WRC2), +11'36"1

21-Jan Solans-Mauro Barreiro (Ford Fiesta R2, 1º JWRC), +29’07”0



Gal·les: Victòria de Tänak en WRC i de Jan Solans en JWRC, nou Campió del Món

Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) s'anoten la sisena de la temporada per davant de Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC) i de Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC). A més, Jan Solans-Mauro Barreiro guanyen en JWRC i són els nous Campions del Món.

Molta emoció en l'antepenúltima prova del WRC. Gal·les és sempre una prova complicada, en la qual mai se sap el que pot passar, i en aquesta ocasió la lluita per la victòria va estar molt igualada fins a l'últim moment. Els tres primers classificats: Ott Tänak, Sébastien Ogier i Thierry Neuville van protagonitzar una intensa lluita per demostrar que qualsevol d'ells és candidat al títol mundial. Finalment va ser el pilot estonià qui es va emportar l'or i encarrila una corona que cada vegada sembla que li pertany més, posicionant-se 28 punts per sobre d’Ogier i 41 de Neuville. A més, era la cita decisiva per al Júnior WRC en la qual, després de tres dies molt intensos, Jan Solans es va alçar amb el triomf i amb el campionat.

Un divendres per establir posicions
El Wales Rally GB va arrencar el dijous amb la súper especial nocturna d’Oulton Park. En ella, l'ídol local, Kris Meeke (Toyota), va marcar el millor temps, seguit de Thierry Neuville i de Petter Solberg (VW). El divendres els equips van experimentar l'habitual climatologia britànica, l'aigua i el fang van ser els protagonistes, deixant les pistes molt relliscoses. Això no va frenar a Meeke, que va defensar la primera posició durant el bucle del matí. Això sí, amb Neuville, Ogier i Tänak trepitjant-li els talons.

En els dos últims trams del dia, de nit i sota la pluja, Tänak va imprimir un ritme molt alt i va aconseguir posar-se al capdavant. Així, l'estonià anava a dormir líder amb els seus perseguidors en un puny, Ogier a 3,4 segons, Meeke a 3,6 i Neuville a 8,4. Esapekka Lappi (Citroën C3 WRC) i Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) es van quedar pel camí després de sofrir un accident i haver d'abandonar.

Dissabte de lluita al segon
El dissabte es va iniciar amb els primers classificats immersos en una batalla a tres bandes, amb Tänak encapçalant la cursa i Ogier i Neuville darrere seu. A poc a poc, Meeke anava cedint segons, però mantenint-se prudent per tal de sumar el màxim nombre de punts possible per a l'esquadra Toyota. En el segon bucle del dia cap dels tres va aixecar el peu de l'accelerador i es va viure una autèntica lluita pel triomf, la qual cosa els portava a l'etapa final separats per menys de 20 segons.

L'última jornada va seguir com la del dia anterior, amb els tres primers a pocs segons i amb ganes d'aconseguir una molt important victòria de cara al mundial. Finalment va ser Tänak qui va aconseguir el premi màxim i encara un títol que sembla que aquesta vegada no se li escaparà.

En el Power Stage, la segona passada a Brenig (6,43km), els punts extra van ser per a Tänak-Järveoja (5), Ogier-Ingrassia (4), Lappi-Ferm (3), Evans-Martin (2) i Neuville-Gilsoul (1).

Títol en WRC2 Pro per a Rovanperä
En WRC2 Pro Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen (Škoda Fabia R5 Evo) són els nous campions de la categoria després de concloure un gran ral·li en primera posició i quedar-se sense rivals. Cal destacar la brillant actuació de Petter Solberg (Volkswagen Polo R5), que es va emportar la victòria en WRC2 per davant de Pierre-Louis Loubet (Škoda Fabia R5).

Jan Solans, Campió del Món Júnior
Aclaparadora victòria de Jan Solans-Mauro Barreiro, que els val un títol mundial. El de Matadepera arribava a Gal·les un punt per sota de Tom Kristensson i havia d'acabar per davant per aconseguir el campionat. I no va fallar, i no només això, sinó que va protagonitzar un impecable ral·li de principi a fi, marcant un gran nombre d'escratxos i demostrant la seva gran qualitat i que té fusta de campió.

Solans va fer tot un recital durant la temporada i va saber imposar-se a rivals experimentats amb una progressió creixent cursa a cursa, la qual cosa l’ha alçat fins al campionat mundial, com fa dues temporades va aconseguir el seu germà Nil.

Classificació final Wales Rally GB
1-Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), 3h00'58"0
2-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC), +10”9
3-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC), +23"8
4-Kris Meeke-Sebastian Marshall (Toyota Yaris WRC), +35”6
5-Elfyn Evans-Scott Martin (Ford Fiesta WRC), +48”6
6-Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupé WRC), +58”2
7-Pontus Tidemand-Ola Fløene (Ford Fiesta WRC), +5’23”8
8-Craig Breen-Paul Nagle (Hyundai i20 Coupé WRC), +9’25”0
9-Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen (Škoda Fabia R5 Evo, 1r WRC2 Pro), +10'51"1
10-Petter Solberg-Phil Mills (Volkswagen Polo R5, 1r WRC2), +11'36"1

21-Jan Solans-Mauro Barreiro (Ford Fiesta R2, 1r JWRC), +29’07”0

Fotos

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es