Porsche Classic Series by RallyClassics: Llega la gran final 



• 26 de octubre, regularidad en gran formato
• Jaume Campreciós (Porsche 968), 1º destacado en coches
• Josep Maria Garrofé (Porsche 996 Turbo), líder en Porsche Gentlemen
• Guillermo Prenafeta (Yamaha RD), primero en motos
• Actividades para todo tipo de público en el paddock del Circuit

El sábado 26 de octubre se celebrará la gran final de las Porsche Classic Series by RallyClassics 2019. Y se celebrará nada menos que en un escenario de Gran Premio: el Circuit de Barcelona-Catalunya. El campeonato líder de la regularidad en circuito para vehículos clásicos de 2 y 4 ruedas proclamará sus campeones 2019, cuya clasificación llega muy abierta y con las tres categorías –Clásicos, Motos y Porsche modernos–, por decidirse.

En la que será el colofón de una emocionante e intensa temporada se espera, como ya es habitual en esta cita final, una larga lista de inscritos que podrá disfrutar de una gran experiencia en un ambiente agradable y familiar. Entre ellos estarán presentes invitados de lujo como es el caso del chef Nandu Jubany, que se pondrá al volante de un Porsche 944 del Team Porsche Barcelona.

El máximo responsable de RallyClassics, Alex Romaní, destaca el gran éxito de la edición 2019 de este campeonato que se consolida como la referencia en competiciones de regularidad: “Está siendo la temporada más multitudinaria en cuanto a participantes y la más extensa en cuanto a calendario. Cuando finalice la prueba del Circuit habremos celebrado 6 pruebas, dos de ellas fuera de Catalunya, en Navarra y el Jarama”.

Romaní habla de “la novedad de las Gentlemen Series, que han dado todavía más sentido al patrocinio de Porsche, que ve como cada vez más clientes se interesan por el automovilismo de circuito, en un formato mucho más seguro que las típicas tandas donde se mezclan todo tipo de vehículos. En nuestras mangas cuidamos el principal tesoro con que contamos: el fair-play que reina en nuestras series desde hace 15 años. A esta gran final del Circuit de Barcelona-Catalunya llegan cuatro pilotos muy juntos en cuanto a puntos, que se jugarán dos de las tres plazas del podio final”.

Un día lleno de actividades en pista y fuera de ella
El trazado barcelonés vibrará con un intenso día de actividades de todo tipo. Tras las verificaciones la competición pura arrancará a las 9 de la mañana con los entrenamientos de las Moto Classic Series, seguidos de los de las Porsche Classic Series (10h) y de los Porsche Gentlemen (10h50). La primera manga de los vehículos de dos ruedas se disputará a las 11h25 y la segunda a las 14h20. Los automóviles clásicos celebrarán sus carreras a las 12h10 y a las 16h15. En cuanto a los Porsche Gentlemen saldrán a pista a las 13h45 y 17h50, para correr la primera y la segunda manga. La entrega de trofeos de las motocicletas tendrá lugar a las 15h y se dará por concluida la temporada de las Porsche Classic Series by RallyClassics a partir de las 18h45, con la entrega de trofeos de los vehículos de cuatro ruedas, así como el adjudicatario del reloj Chopard.

Además, a las 8h45, 15h00 y 18h25 habrá la “Porsche, Classics & Familiy Parade”, en la que vehículos nuevos y antiguos de esta prestigiosa marca y también clásicos de todas las marcas, entrarán a pista en convoy para dar unas vueltas con la posibilidad de hacerlo en familia.

Paralelamente a la acción en pista, el paddock del Circuit de Barcelona-Catalunya acogerá un sinfín de actividades de todo tipo. El público asistente podrá divertirse con música en directo, juegos para toda la familia y sorteos Porsche Experience. También tendrá lugar la presentación del 68 Rally Costa Brava FIA, que se disputará los días 13 y 14 de marzo de 2020. La entrada y el aparcamiento serán gratuitos, con ubicación exclusiva para Clásicos y Porsche.

Emoción hasta la última carrera
Las series de regularidad en pista de RallyClassics llegan a la cita final con todo por decidirse y con mucha igualdad. En el apartado de coches, el podio antes del cierre de la temporada lo conforman el vencedor del curso pasado, Jaume Campreciós (Porsche 968), Genís Alonso (Porsche 993 Carrera 4) y Juan Antonio Alabart (VW Golf GTI). El líder tiene 52,5 puntos de ventaja sobre Alonso y 53,5 sobre Alabart. De las 5 citas disputadas hasta la fecha (ParcMotor, Calafat, Alcarràs, Navarra y Jarama), Campreciós se ha adjudicado dos victorias, Alabart una y las otras dos las han ganado Mercè Martí y Jordi García, respectivamente.

En motos, liderato provisional de Guillermo Prenafeta (Yamaha RD), seguido a tan solo 13 puntos del pluricampeón motociclista y vencedor de la anterior edición, Alejandro Tejedo (Ducati F1 750), y a 23 puntos de Xavier Zuriaga (Yamaha FZR 600). En las cuatro pruebas que se han celebrado hasta la fecha (dos en ParcMotor, Calafat y Alcarràs), cada uno de ellos se ha llevado una victoria, mientras que la cuarta se la adjudicó Àngel Gil (Honda CBR 600), 5º provisional.

Por su parte, en la categoría estrenada este año Porsche Gentlemen, Josep Maria Garrofé (Porsche 996 Turbo) es el primer clasificado con 30,5 puntos de ventaja sobre Josep Lluís Marcó (Porsche 718 Cayman) y 37,5 sobre Robert Baldovi (Porsche Carrera 4 GTS).

Habrá que tener en cuenta que, según el reglamento, para la clasificación final de las Porsche Classic Series 2019 se retendrán las 5 mejores pruebas de las 6 disputadas. En caso de empate, el ganador será el piloto con el coche clásico más antiguo o el más nuevo entre los modernos. Si persistiera el empate, se contabilizarán las mejores posiciones obtenidas a lo largo del campeonato. Así pues, el próximo 26 de octubre se conocerán los vencedores 2019, en una cita que será el broche de oro de un apasionante año.

Clasificación provisional de las Porsche Classic Series by RallyClassics

Automóviles
1-Jaume Campreciós (Porsche 968), 185,50 puntos
2-Genís Alonso (Porsche 993 Carrera 4), 133 puntos
3-Juan Antonio Alabart (VW Golf GTI), 132 puntos
4-Mercè Martí (Porsche 964), 124 puntos
5-Jordi Martínez (Volkswagen Golf GTI), 122,50 puntos

Motocicletas
1-Guillermo Prenafeta (Yamaha RD), 123 puntos
2-Alejandro Tejedo (Ducati F1 750), 110 puntos
3-Xavier Zuriaga (Yamaha FZR 600), 100 puntos
4-Eduardo Conde (BMW R90S Daytona), 83 puntos
5-Àngel Gil (Honda CBR 600), 80,5 puntos

Porsche Gentlemen
1-Josep Maria Garrofé (Porsche 996 Turbo), 164,50 puntos
2-Josep Lluís Marcó (Porsche 718 Cayman), 150,50 puntos
3-Juan Gisbert-Roger Llacer (Porsche 911 GT3 RS), 112 puntos
4-Robert Baldovi (Porsche Carrera 4 GTS), 88 puntos
5-Víctor Sagi (Porsche Carrera GTS), 82 puntos

--

Porsche Classic Series by RallyClassics 2019:
Arriba la gran final al Circuit de Barcelona-Catalunya

• 26 d'octubre, regularitat en gran format 
• Jaume Campreciós (Porsche 968), 1r destacat en cotxes
• Josep Maria Garrofé (Porsche 996 Turbo), líder en Porsche Gentlemen
• Guillermo Prenafeta (Yamaha RD), primer en motos
• Activitats per a tota mena de públic en el pàdoc del Circuit

El dissabte 26 d'octubre se celebrarà la gran final de les Porsche Classic Series by RallyClassics 2019. I se celebrarà, ni més ni menys, que en un escenari de Gran Premi: el Circuit de Barcelona-Catalunya. El campionat líder de la regularitat en circuit per a vehicles clàssics de 2 i 4 rodes proclamarà els seus campions 2019, la classificació dels quals arriba molt oberta i amb les tres categories –Clàssics, Motos i Porsche moderns–, per decidir-se.

En la prova que serà el colofó d'una emocionant i intensa temporada s'espera, com ja és habitual en aquesta cita final, una llarga llista d'inscrits que podrà gaudir d'una gran experiència en un ambient agradable i familiar. Entre ells hi haurà presents convidats de luxe com és el cas del xef Nandu Jubany, que es posarà al volant d'un Porsche 944 del Team Porsche Barcelona.

El màxim responsable de RallyClassics, Alex Romaní, destaca el gran èxit de l'edició 2019 d'aquest campionat que es consolida com la referència en competicions de regularitat: “Està sent la temporada més multitudinària quant a participants i la més extensa quant a calendari. Quan finalitzi la prova del Circuit haurem celebrat 6 proves, dues d'elles fora de Catalunya, a Navarra i el Jarama”.

Romaní parla de “la novetat de les Gentlemen Series, que han donat encara més sentit al patrocini de Porsche, que veu com cada vegada més clients s'interessen per l'automobilisme de circuit, en un format molt més segur que les típiques tandes on es barregen tot tipus de vehicles. En les nostres mànigues cuidem el principal tresor amb què comptem: el fair-play que regna en les nostres sèries des de fa 15 anys. A aquesta gran final del Circuit de Barcelona-Catalunya arriben quatre pilots molt junts quant a punts, que es jugaran dues de les tres places del podi final”.

Un dia ple d'activitats a la pista i fora d'ella
El traçat barceloní vibrarà amb un intens dia d'activitats de tota mena. Després de les verificacions la competició pura arrencarà a les 9 del matí amb els entrenaments de les Moto Classic Series, seguits dels de les Porsche Classic Series (10h) i dels Porsche Gentlemen (10h50). La primera mànega dels vehicles de dues rodes es disputarà a les 11h25 i la segona a les 14h20. Els automòbils clàssics celebraran les seves curses a les 12h10 i a les 16h15. Quant als Porsche Gentlemen sortiran a pista a les 13h45 i 17h50, per a córrer la primera i la segona mànega. El lliurament de trofeus de les motocicletes tindrà lloc a les 15h i es donarà per conclosa la temporada de les Porsche Classic Series by RallyClassics a partir de les 18h45, amb el lliurament de trofeus dels vehicles de quatre rodes, així com l'adjudicatari del rellotge Chopard.

A més, a les 8h45, 15h00 i 18h25 hi haurà la “Porsche, Classics & Familiy Parade”, en la qual vehicles nous i antics d'aquesta prestigiosa marca i també clàssics de totes les marques, entraran a pista en comboi per a donar unes voltes amb la possibilitat de fer-ho en família.

Paral·lelament a l'acció en pista, el pàdoc del Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà una infinitat d'activitats de tota mena. El públic assistent podrà divertir-se amb música en directe, jocs per a tota la família i sortejos Porsche Experience. També tindrà lloc la presentació del 68 Rally Costa Brava FIA, que es disputarà els dies 13 i 14 de març de 2020. L'entrada i l'aparcament seran gratuïts, amb ubicació exclusiva per a Clàssics i Porsche.

Emoció fins a l'última cursa
Les sèries de regularitat en pista de RallyClassics arriben a la cita final amb tot per decidir-se i amb molta igualtat. En l'apartat de cotxes, el podi abans del tancament de la temporada el conformen el vencedor del curs passat, Jaume Campreciós (Porsche 968), Genís Alonso (Porsche 993 Carrera 4) i Juan Antonio Alabart (VW Golf GTI). El líder té 52,5 punts d'avantatge sobre Alonso i 53,5 sobre Alabart. De les 5 cites disputades fins avui (ParcMotor, Calafat, Alcarràs, Navarra i Jarama), Campreciós s'ha adjudicat dues victòries, Alabart una i les altres dues les han guanyat Mercè Martí i Jordi García, respectivament.

En motos, lideratge provisional de Guillermo Prenafeta (Yamaha RD), seguit a només 13 punts del pluricampió motociclista i vencedor de l'anterior edició, Alejandro Tejedo (Ducati F1 750), i a 23 punts de Xavier Zuriaga (Yamaha FZR 600). En les quatre proves que s'han celebrat fins avui (dues a ParcMotor, Calafat i Alcarràs), cadascun d'ells s'ha emportat una victòria, mentre que la quarta se la va adjudicar Ángel Gil (Honda CBR 600), 5è provisional.

Per part seva, en la categoria estrenada aquest any Porsche Gentlemen, Josep Maria Garrofé (Porsche 996 Turbo) és el primer classificat amb 30,5 punts d'avantatge sobre Josep Lluís Marcó (Porsche 718 Cayman) i 37,5 sobre Robert Baldovi (Porsche Carrera 4 GTS).

Caldrà tenir en compte que, segons el reglament, per a la classificació final de les Porsche Classic Series 2019 es retindran les 5 millors proves de les 6 disputades. En cas d'empat, el guanyador serà el pilot amb el cotxe clàssic més antic o el més nou entre els moderns. Si persistís l'empat, es comptabilitzaran les millors posicions obtingudes al llarg del campionat. Així doncs, el pròxim 26 d'octubre es coneixeran els vencedors 2019, en una cita que serà l’epíleg d'un apassionant any.

Classificació provisional de les Porsche Classic Series by RallyClassics

Automòbils
1-Jaume Campreciós (Porsche 968), 185,50 punts
2-Genís Alonso (Porsche 993 Carrera 4), 133 punts
3-Juan Antonio Alabart (VW Golf GTI), 132 punts
4-Mercè Martí (Porsche 964), 124 punts
5-Jordi Martínez (Volkswagen Golf GTI), 122,50 punts

Motocicletes
1-Guillermo Prenafeta (Yamaha RD), 123 punts
2-Alejandro Tejedo (Ducati F1 750), 110 punts
3-Xavier Zuriaga (Yamaha FZR 600), 100 punts
4-Eduardo Conde (BMW R90S Daytona), 83 punts
5-Ángel Gil (Honda CBR 600), 80,5 punts

Porsche Gentlemen
1-Josep Maria Garrofé (Porsche 996 Turbo), 164,50 punts
2-Josep Lluís Marcó (Porsche 718 Cayman), 150,50 punts
3-Juan Gisbert-Roger Llacer (Porsche 911 GT3 RS), 112 punts
4-Robert Baldovi (Porsche Carrera 4 GTS), 88 punts
5-Víctor Sagi (Porsche Carrera GTS), 82 punts

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es