Triomf destacat de Jordi Ventura-Josep Autet (Škoda Fabia) en el Rally Empordà 



L'equip compost per Jordi Ventura-Josep Autet, pilotant un Škoda Fabia R5 Evo, ha aconseguit la victòria absoluta en el “34è Rally Empordà”, prova puntuable per al Campionat de Catalunya de l'especialitat que es va celebrar el dissabte 29 de maig. El triomf d'aquest tàndem és el d'uns veterans que mantenen en òptimes condicions les seves qualitats dins l'habitacle d'un cotxe de ral·li. Tots dos, després d'una carrera esportiva brillant que van tancar fa molts anys, han tornat dècades després al primer lloc d'un ral·li, al volant d'un vehicle d'última generació.

Jordi Ventura: “Guanyar sempre agrada, però en aquesta ocasió la victòria té un significat molt especial donat que el repte que ens havíem marcat era amb nosaltres mateixos: veure si sabríem portar un cotxe de la categoria Rally 2 a un ritme correcte. Ho hem aconseguit i a més guanyant, no podem demanar més, la nostra satisfacció és enorme i l’escalf que m'han demostrat els aficionats a peu de cuneta i al parc és una cosa que mai oblidaré. L’Škoda m'ha semblat una màquina impressionant, relativament poc complicada de portar però molt exigent quan vols obtenir el ritme necessari per a marcar bons temps, el seu límit és molt alt i les seves qualitats molt gratificants per al pilot”.

Josep Autet: “Era un desafiament personal, que hem superat amb escreix. La satisfacció per com ho hem fet s'entrellaça amb els molt bons records que tenim dels nostres anys en actiu. Tot això forma part d'una cosa que tots dos portem en els nostres gens: la passió pel món dels ral·lis. Hem corregut molt per a poder entrar per davant dels nostres rivals, amb una mecànica capdavantera posada a la nostra disposició per Calm i amb un nivell de pilotatge d’en Jordi, per a mi, sensacional”.

El triomf de Ventura-Autet va començar a forjar-se en les primeres passades als quatre trams de què constava el 34è Rally Empordà: “Els Àngels”, “Santa Pellaia”, “Sant Grau” i “La Ganga”, que van guanyar, arribant a meitat de ral·li amb 23” sobre Orriols-Pujolar i 36” sobre Pons-Chamorro, tots dos duets proveïts també d'unitats Škoda Fabia R5. Als pocs minuts de sortir al segon gir, el dubte de tots els equips requeia en la munta de pneumàtics amb les quals equipar als vehicles donat que el cel amenaçava pluja, que finalment va caure en els dos primers trams poc abans del pas dels cotxes. Ventura-Autet, ben aconsellats per Josep Calm, van optar per mantenir les seves excel·lents cobertes Michelin Pilot de sec i van encertar de ple, no sense abans posar-se en evidència l'alt nivell de pilot en aquestes difícils condicions de Ventura, que en “Els Àngels” aconseguia un crono gairebé 13” millor que el de Orriols, de manera que el ral·li començava a estar encarrilat amb una renda de 35,9”.

Un lleuger toc amb un rail a “Santa Pellaia”, sense conseqüències, va aconsellar al tàndem de Modulnova Girona a iniciar una fase de clar control de la cursa amb la intenció de salvaguardar una victòria que satisfaria amb escreix els seus objectius, la qual cosa aconseguien amb un marge final de 24”. Acabava així una memorable actuació per a dos veterans que van sortir a provar-se i van acabar imposant-se a tothom: “Participar amb aquesta màquina en aquest ral·li era el meu regal d'aniversari, i com ho he gaudit!”. Ventura va complir 60 anys el 15 de febrer i el seu copilot 63 sis dies abans.

Jordi Ventura va guanyar en aquestes carreteres empordaneses fa just 20 anys, en la que va ser la seva última temporada en actiu. En el seu palmarès hi figuren ja 6 victòries en el Rally Empordà i altres 4 en el Rally Cales de Palafrugell, un autèntic tresor en els ral·lis de la zona (Jordi és natural de La Bisbal d'Empordà i viu actualment a Calella de Palafrugell), al qual s'hi uneixen les dues victòries de Josep Autet en la primera d'aquestes curses, la d'ara amb Ventura i la de 1983 amb Jaume Pons.

L’Škoda Fabia R5 Evo de l'estructura Calm Competició estava decorat amb els logotips dels patrocinadors del programa de Jordi Ventura, destacant la novetat “Modulnova Girona”, showroom de mobiliari de cuines i banys de gamma alta obert recentment en la capital gironina.

A destacar que en aquest mateix ral·li hi va participar el fill de Jordi Ventura, Marc Ventura Zaragoza, que amb Gerard Alsina i un Renault Clio Rally 5 va acabar la competició en un magnífic 7è lloc absolut, primer en el grup R1B. Ventura-Autet, Adrià Serratosa-Anna Tallada i Ventura-Alsina van obtenir el triomf per escuderies per a la “Baix Empordà”, organitzadora també del ral·li.

---------------------------------------------------------------

Triunfo destacado de Jordi Ventura-Josep Autet (Škoda Fabia) en el Rally Empordà

El equipo compuesto por Jordi Ventura-Josep Autet, a bordo de un Škoda Fabia R5 Evo, ha logrado la victoria absoluta en el “34è Rally Empordà”, prueba puntuable para el Campeonato de Catalunya de la especialidad que se celebró durante el sábado 29 de mayo. El triunfo de este tándem es el de unos veteranos que mantienen en óptimas condiciones sus cualidades en el habitáculo de un coche de rally. Ambos, tras una carrera deportiva brillante que dejaron hace muchos años, han vuelto décadas después al primer puesto de un rally, al volante de un vehículo de última generación.

Jordi Ventura: “Ganar siempre gusta, pero en esta ocasión la victoria tiene un significado muy especial por cuanto el reto que nos habíamos marcado era con nosotros mismos: ver si sabríamos llevar un coche de la categoría Rally 2 a un ritmo correcto. Lo hemos logrado y además venciendo, no podemos pedir más, nuestra satisfacción es enorme y el calor que me han demostrado los aficionados a pie de cuneta y en el parque es algo que no olvidaré. El Škoda me ha parecido una máquina impresionante, relativamente poco complicada de llevar pero muy exigente cuando quieres obtener el ritmo necesario para marcar buenos tiempos, su límite es muy alto y sus cualidades muy gratificantes para el piloto”.

Josep Autet: “Era un desafío personal, que hemos superado con creces. La satisfacción por como lo hemos hecho se entrelaza con los muy buenos recuerdos que tenemos de nuestros años en activo. Todo ello forma parte de algo que ambos llevamos en nuestros genes: la pasión por el mundo de los rallyes. Hemos corrido mucho para entrar por delante de nuestros rivales, con una mecánica muy puntera puesta a nuestra disposición por Calm y con un nivel de pilotaje de Jordi, para mí, sensacional”.

El triunfo de Ventura-Autet empezó a fraguarse en las primeras pasadas a los cuatro tramos de que constaba el 34è Rally Empordà: “Els Àngels”, “Santa Pellaia”, “Sant Grau” y “La Ganga”, que ganaron, llegando a mitad de rally con 23” segundos sobre Orriols-Pujolar y 36” sobre Pons-Chamorro, ambos dúos provistos también de unidades Škoda Fabia R5. A pocos minutos de salir al segundo giro, la duda de todos los equipos recaía en la monta de neumáticos con la que equipar a los vehículos, por cuanto el cielo amenazaba lluvia, que finalmente cayó en los dos primeros tramos minutos antes del paso de los coches. Ventura-Autet, bien aconsejados por Josep Calm, optaron por mantener sus excelentes cubiertas Michelin Pilot de seco y acertaron de lleno, no sin antes ponerse en evidencia el alto nivel de pilotaje en estas difíciles condiciones de Ventura, que en “Els Àngels” lograba un crono casi 13” mejor que el de Orriols, de modo que el rally empezaba a estar encarrilado con una renta de 35,9”.

Un ligero toque con un raíl en “Santa Pellaia”, sin consecuencias, aconsejó al tándem de Modulnova Girona a iniciar una fase de claro control de la carrera en aras a salvaguardar una victoria que colmaría con creces sus objetivos, lo que lograban con un margen final de 24”. Terminaba así una memorable actuación para dos veteranos que salieron a probarse y acabaron imponiéndose a todos: “Participar con esta máquina en este rally era mi regalo de cumpleaños ¡y como lo he disfrutado!”. Ventura cumplió 60 años el 15 de febrero y su copiloto 63 seis días antes.

Jordi Ventura ganó en estas carreteras ampurdanesas hace justo 20 años, en la que fue su última temporada en activo. En su palmarés figuran ya 6 victorias en el Rally Empordà y otras 4 en el Rally Cales de Palafrugell, un auténtico tesoro en los rallyes de la zona (Jordi es natural de La Bisbal d’Empordà y vive actualmente en Calella de Palafrugell), al que se unen las dos victorias de Josep Autet en la primera de estas carreras, la de ahora con Ventura y la de 1983 con Jaume Pons.

El Škoda Fabia R5 Evo de la estructura Calm Competició estaba decorado con los logotipos de los patrocinadores del programa de Jordi Ventura, destacando la novedad de “Modulnova Girona”, showroom de mobiliario de cocinas y baños de gama alta abierto recientemente en la capital gerundense.

A destacar que en este mismo rally ha participado el hijo de Jordi Ventura, Marc Ventura Zaragoza, que con Gerard Alsina y un Renault Clio Rally 5 acabó la carrera en un magnífico 7º lugar absoluto, primero en el grupo R1B. Ventura-Autet, Adrià Serratosa-Anna Tallada y Ventura-Alsina obtuvieron el triunfo por escuderías para la “Baix Empordà”, organizadora también del rally.

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es