RallyRACC, Junior WRC: Samu Pajari, victoria y título 



El FIA Junior WRC celebraba su vigésimo aniversario y, junto a una muestra de coches ganadores de años anteriores, se reunieron con los equipos que participaban en el RallyRACC Sébastien Ogier, Dani Sordo y Elfyn Evans. Esta era la última cita de la temporada, siendo Sami Pajari, Jon Armstrong y Mārtiņš Sesks los únicos pilotos que tenían posibilidades de conseguir el título, todos ellos con los Ford Fiesta Rally4.

Aunque Armstrong y Pajari se repartieron los mejores tiempos en la primera etapa, el piloto inglés concluía el primer día por delante del finés con casi 16 segundos de ventaja. El resto parecían ya descolgados, sobre todo Sesks. Sin embargo, Armstrong se salía en el primer tramo de la segunda jornada y perdía más de cinco minutos, por lo que a partir de ese momento a Sami Pajari le valía con conservar su ventaja y llegar al final para ser campeón.

Así ocurriría, pues Armstrong se volvía a salir en el tramo once, a tres para concluir la segunda jornada, y ya no podría regresar a la carretera. También chocaba Mārtiņš Sesks, el tercer aspirante, por lo que el último día resultó más plácido de lo previsto para Sami Pajari, convirtiéndose así en el piloto más joven en conseguir el título del FIA Junior WRC y en el primer finlandés en hacerlo. De cara a 2022, podrá elegir entre pilotar un Ford Fiesta Rally2 o un Rally3 en el WRC.

La segunda plaza era para Lauri Joona mientras Robert Virves concluía tercero, autor además de varios mejores tiempos tanto el sábado como el domingo. Armstrong se tenía que conformar con la cuarta posición, insuficiente para lograr su objetivo.

Clasificación 56 RallyRACC – FIA Junior WRC
1-Sami Pajari/Marko Salminen (Ford Fiesta Rally4), 2h58’02.5
2-Lauri Joona/Mikael Korhonen (Ford Fiesta Rally4), a 15.9
3-Robert Virves/Aleks Lesk (Ford Fiesta Rally4), a 50.1
4-Jon Armstrong/Phil Hall (Ford Fiesta Rally4), a 33’51.8
5-William Creighton/Liam Regan (Ford Fiesta Rally4), a 58’54.1
6-Mārtiņš Sesks/Renar Francis (Ford Fiesta Rally4), a 1h00’09.7

Clasificación final FIA Junior WRC
1-Sami Pajari, 145 puntos
2-Jon Armstrong, 119 puntos
3-Mārtiņš Sesks, 93 puntos
4-Lauri Joona, 88 puntos
5-Robert Virves, 77 puntos
6-William Creighton, 66 puntos
7-Martin Koči, 34 puntos
8-Raul Badiu, 17 puntos

-----------------

Junior WRC: Samu Pajari, victòria i títol

El FIA Júnior WRC celebrava el seu vintè aniversari i, al costat d'una mostra de cotxes guanyadors d'anys anteriors, els pilots d’enguany es van reunir amb els equips que participaven en el RallyRACC Sébastien Ogier, Dani Sordo i Elfyn Evans. Aquesta era l'última cita de la temporada, sent Sami Pajari, Jon Armstrong i Mārtiņš Sesks els únics pilots que tenien possibilitats d'aconseguir el títol, tots ells amb els Ford Fiesta Rally4.

Encara que Armstrong i Pajari es van repartir els millors temps en la primera etapa, el pilot anglès concloïa el primer dia per davant del finès amb gairebé 16 segons d'avantatge. La resta semblaven ja despenjats, sobretot Sesks. No obstant això Armstrong se sortia en el primer tram de la segona jornada i perdia més de cinc minuts, per la qual cosa a partir d'aquest moment a Sami Pajari li valia amb conservar el seu avantatge i arribar al final per a ser campió.

Això és el que va passar, perquè Armstrong es tornava a sortir en el tram onze, a tres per a concloure la segona jornada, i ja no podria tornar a la carretera. També xocava Mārtiņš Sesks, el tercer aspirant, per la qual cosa l'últim dia va resultar més plàcid del que es preveia per a Sami Pajari, convertint-se així en el pilot més jove a aconseguir el títol del FIA Júnior WRC i en el primer finlandès a fer-ho. De cara a 2022, podrà triar entre pilotar un Ford Fiesta Rally2 o un Rally3 en el WRC.

La segona plaça era per a Lauri Joona mentre Robert Virves concloïa tercer, autor a més de diversos millors temps tant el dissabte com el diumenge. Armstrong s'havia de conformar amb la quarta posició, insuficient per a aconseguir el seu objectiu.

Classificació 56 RallyRACC – FIA Junior WRC
1-Sami Pajari/Marko Salminen (Ford Fiesta Rally4), 2h58’02.5
2-Lauri Joona/Mikael Korhonen (Ford Fiesta Rally4), a 15.9
3-Robert Virves/Aleks Lesk (Ford Fiesta Rally4), a 50.1
4-Jon Armstrong/Phil Hall (Ford Fiesta Rally4), a 33’51.8
5-William Creighton/Liam Regan (Ford Fiesta Rally4), a 58’54.1
6-Mārtiņš Sesks/Renar Francis (Ford Fiesta Rally4), a 1h00’09.7

Classificació final FIA Junior WRC
1-Sami Pajari, 145 punts
2-Jon Armstrong, 119 punts
3-Mārtiņš Sesks, 93 punts
4-Lauri Joona, 88 punts
5-Robert Virves, 77 punts
6-William Creighton, 66 punts
7-Martin Koči, 34 punts
8-Raul Badiu, 17 punts

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es