Calendari de competicions 2022 d'ACA Esportiva 



• El tret de sortida el donarà la mítica prova francesa Tour Auto que disputarà l'etapa final al Principat el 30 d’abril
• Els clàssics andorrans: La Pujada (juny), el Ral·li d’Andorra (setembre) i el Sotheby's Winter Rally (desembre) també hi son
• La graella la completen el GT Tour Cevennes Rousillon i Le Grand Tour, totes dues al maig

Andorra la Vella, 20 de gener de 2022. La comissió esportiva de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) ha fet públic el calendari 2022 de proves organitzades per ACA ESPORTIVA, o que es donaran cita al territori andorrà. En efecte, el 2022 serà un any carregat de grans esdeveniments de motorsport, amb especial protagonisme per a la 31a edició del Tour Auto que sortirà el 25 d'abril de París i arribarà a Andorra, l'etapa final, el dia 30 del mateix mes.

A la mateixa línia, el Principat també acollirà el GT Tour Cevennes Rousillon (19-20 de maig), l’únic ral·li europeu de sèrie GT en carreteres tancades i Le Grand Tour (26 de maig), el ral·li que en la seva cinquena edició es consolida com un veritable tribut als clàssics.

La rebuda de tots tres esdeveniments té l’objectiu de donar a conèixer el país i els principals atractius turístics amb l'àmplia difusió de cadascuna de les tres proves. Es preveu acollir prop de tres mil persones entre participants, organitzacions i premsa, a banda dels aficionats al motor que puguin acudir com a públic a qualsevol de les tres cites.

Les proves andorranes, una cita obligada
Tot i que la primera etapa de l’any està marcada per esdeveniments internacionals, els tres grans clàssics andorrans també ja tenen data.

La Pujada Arinsal (Course de Côte Arinsal – Andorre), pujada de velocitat en muntanya per a vehicles de competició, amb base a Arinsal i puntuable per al Campionat de França de 2a Divisió, es disputarà els dies 17, 18 i 19 de juny.

Per la seva banda, el Ral·li d’Andorra, ral·li de regularitat en carretera tancada per a clàssics amb base a Andorra la Vella tindrà lloc els dies 17 i 18 de setembre.

Per últim, el Sotheby's Winter Rally, ral·li de regularitat sobre neu i gel en carretera tancada per a clàssics amb base a Ordino se celebrarà el 17 i 18 de desembre.

Velocitat i regularitat es combinen en un programa esportiu amb l'objectiu de fer gaudir als pilots de les carreteres magnífiques que formen part de l'orografia andorrana.

SOBRE ACA ESPORTIVA
La Comissió Esportiva de l’ACA actua de poder esportiu nacional i té les funcions de Federació Andorrana d’Automobilisme. Membre de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), la missió de l’esportiva és promoure l’esport de l’automòbil a Andorra, acollir esdeveniments, organitzar proves i donar suport i formació a joves pilots nacionals.

Més informació: https://aca.ad/pagines/calendari-esportiu

Contacte: Paola Pereira, comunicacio@aca.ad / 677941

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es