La carrera andorrana marcará el ecuador del Campeonato de Francia de Montaña 2ª División 

La Pujada Arinsal 2022 los días 18 y 19 de junio 



La Pujada Arinsal, primera prueba deportiva de velocidad que organizará durante la temporada 2022 ACA Esportiva, se disputará los días 18 y 19 de junio y será la cuarta de las ocho pruebas puntuables para el Campeonato de Francia de Montaña 2ª División, lo cual, según el calendario de este certamen organizado por la FFSA, significará que la carrera andorrana marcará la mitad de la temporada francesa. La carrera de Arinsal también puntuará para la ‘Ligue du sport automobile Occitanie Méditerranée’, campeonato para el que puntúan todas las carreras de montaña y otras especialidades de la zona del sudeste de Francia.

Tal como pasó la temporada anterior, la Pujada Arinsal se disputará en los 4 km más técnicos de la carretera CS-520 a la estación de esquí de Arinsal (Vallnord Pal Arinsal), en concreto entre los hitos 0,300 y 4,300. El punto de llegada está situado a 1.907 metros sobre el nivel del mar, uno de los de más altura del campeonato galo.

El Campeonato de Francia de Montaña 2ª División está reservado a los vehículos Sport (Serie A) y de Producción (Serie B) y es habitual que cuente con una buena lista de máquinas que podrían perfectamente competir en el campeonato de 1ª división. Precisamente uno de los objetivos de ACA Esportiva es intentar que, además de los pilotos que siguen el campeonato de la 2ª División, también participen en la subida de Andorra algunos de los de la 1ª División, como ya ha sido habitual los últimos años. El campeonato se iniciará los días 14 y 15 de mayo en Teurses de Thèreval/Agneaux (Normandía) y acabará el 1 y 2 de octubre a Lodève (Occitania).

Todos los vehículos que no cumplan con la reglamentación técnica específica del Campeonato de Francia podrán competir en una categoría creada por el Automòbil Club d’Andorra, la ‘Serie Nacional’, que permite que monoplazas, turismos o vehículos clásicos también puedan participar en la subida con una clasificación y premios específicos. Como en la última edición, el sábado día 18 de junio se harán los entrenamientos y la 1ª subida de carrera, mientras que el domingo día 19 se celebrará la segunda sesión de entrenamientos y la 2ª y 3ª subidas de carrera. Por lo tanto, los participantes harán un total de 4 subidas de entrenamiento y 3 de carrera. La base administrativa de la competición estará ubicada en el Ushuaia Mountain Hotel (Arinsal), establecimiento situado frente al punto de salida de la competición.

Como en las tres ediciones disputadas hasta ahora de la Pujada Arinsal, ACA Esportiva ofrecerá a todos los participantes y espectadores la máxima comodidad posible. Tanto para unos como para otros estará en funcionamiento –y para su uso exclusivo– el telesilla ‘Josep Serra’, que conecta el punto de salida con el de llegada, un transporte práctico y original para todos y que, además, ofrece una visión paisajística excepcional. Los participantes tendrán una estancia cómoda con el paddock situado en pleno centro de Arinsal, un hecho que además facilita el contacto con los aficionados y seguidores.

Denis Marot, presidente de ACA Esportiva y Toti Sasplugas, secretario general del ACA, se han propuesto que la Pujada Arinsal “marque un nivel incluso superior al que hemos tenido en los últimos años, para que todo el mundo salga todavía más satisfecho. Nuestra trayectoria en esta especialidad y los objetivos de futuro de máximo nivel nos lo aconsejan”.

Información: www.pujadaandorra.com

--

La Pujada Arinsal 2022 els dies 18 i 19 de juny

La cursa andorrana marcarà l’equador del Campionat de França de Muntanya 2a Divisió

Andorra la Vella, 26-1-2022.– La Pujada Arinsal, primera prova esportiva de velocitat que organitzarà durant la temporada 2022 ACA Esportiva, es disputarà els dies 18 i 19 de juny i serà la quarta de les vuit proves puntuables per al Campionat de França de Muntanya 2a Divisió, la qual cosa, segons el calendari d’aquest certamen organitzat per la FFSA, significarà que la cursa andorrana marcarà la meitat de la temporada francesa. La cursa d’Arinsal també puntuarà per a la ‘Ligue du sport automobile Occitanie Méditerranée’, campionat per al que puntuen totes les curses de muntanya i altres especialitats de la zona del sud-est de França.

Tal com va passar la temporada anterior, la Pujada Arinsal es disputarà en els 4 km més tècnics de la carretera CS-520 a l’estació d’esquí d’Arinsal (Vallnord Pal Arinsal), en concret entre les fites 0,300 i 4,300. El punt d’arribada està situat a 1.907 metres sobre el nivell del mar, un dels més alts del campionat gal.

El Campionat de França de Muntanya 2a Divisió està reservat als vehicles Sport (Sèrie A) i de Producció (Sèrie B) i és habitual que compti amb una bona llista de màquines que podrien perfectament competir en el campionat de 1a divisió. Precisament un dels objectius d’ACA Esportiva és intentar que, a més dels pilots que segueixen el campionat de la 2a Divisió, també participin a la pujada d’Andorra alguns dels de la 1a Divisió, com ja ha estat el cas els darrers anys. El campionat s’iniciarà els dies 14 i 15 de maig a Teurses de Thèreval/Agneaux (Normandia) i acabarà l’1 i 2 d’octubre a Lodève (Occitània).

Tots els vehicles que no compleixin amb la reglamentació tècnica específica del Campionat de França podran competir en una categoria creada per l’Automòbil Club d’Andorra, la ‘Serie Nacional’, que permet que monoplaces, turismes o vehicles clàssics també puguin participar a la pujada amb una classificació i premis específics. Com en la darrera edició, el dissabte dia 18 de juny es faran els entrenaments i la 1a pujada de cursa, mentre que el diumenge dia 19 se celebrarà la segona sessió d’entrenaments i la 2a i 3a pujades de cursa. Per tant, els participants faran un total de 4 pujades d’entrenament i 3 de cursa. La base administrativa de la competició estarà ubicada a l’Ushuaia Mountain Hotel (Arinsal), establiment situat just davant de la sortida de la competició.

Com en les tres edicions disputades fins ara de la Pujada Arinsal, ACA Esportiva oferirà a tots els participants i espectadors la màxima comoditat possible. Tant per a uns com per als altres estarà en funcionament –i per al seu ús exclusiu– el telecadira ‘Josep Serra’, que connecta el punt de sortida amb el d’arribada, un transport pràctic i original per a tots i que, a més, ofereix una visió paisatgística excepcional. Els participants tindran una estada còmoda amb el pàdoc situat en ple centre d’Arinsal, un fet que a més facilita el contacte amb els aficionats i els seguidors.

Denis Marot, president d’ACA Esportiva i Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, s’han proposat que la Pujada Arinsal “marqui un nivell fins i tot superior al que hem tingut en els darrers anys, per tal que tothom en surti encara més satisfet. La nostra trajectòria en aquesta especialitat i els objectius de futur de màxim nivell ens ho aconsellen”.

Informació: www.pujadaandorra.com

--

La Course de Côte Arinsal 2022 les 18 et 19 juin

La course andorrane marquera la moitié du calendrier du Championnat de France de la Montagne 2e division

Andorre-la-Vieille, le 26-01-2022. - La Course de Côte Arinsal, première épreuve sportive de vitesse qui sera organisée par l’ACA Esportiva pour la saison 2022, sera disputée les 18 et 19 juin. Il s’agira de la quatrième des huit épreuves comptant pour le Championnat de France de la Montagne 2e division. Ce qui signifie que, selon le calendrier de cette compétition organisée par la FFSA, la course andorrane marquera la moitié de la saison française. La course d’Arinsal comptabilisera également pour la « Ligue du sport automobile Occitanie Méditerranée », championnat pour lequel comptabilisent toutes les courses de montagne ainsi que d’autres spécialités de la région du sud-est de la France.

Comme lors de la saison précédente, la Course de Côte Arinsal sera disputée sur les 4 km les plus techniques de la route CS-520 allant à la station de ski d’Arinsal (Vallnord Pal Arinsal), plus concrètement, entre les jalons 0,300 et 4,300. Le point d’arrivée est situé à 1 907 mètres d’altitude, l’un des plus haut du championnat français.

Le Championnat de France de la Montagne 2e division est réservé aux véhicules Sport (Série A) et de Production (Série B) et il compte habituellement sur une riche liste de bolides qui pourraient parfaitement concourir pour le championnat de 1ère division. C'est précisément l’un des objectifs de l’ACA Esportiva que de tenter de compter également sur la participation à la course de côte d’Andorre de certains pilotes de 1ère Division, en plus des pilotes qui suivent le championnat de 2ème Division, tel que cela a déjà été le cas ces dernières années. Le championnat débutera les 14 et 15 mai avec la Course de Côte des Teurses de Thèreval/Agneaux (Normandie) et se terminera le 1er et 2 octobre à Lodève (Occitanie).

Tous les véhicules n’étant pas assujettis à la règlementation technique spécifique du Championnat de France pourront concourir sous une catégorie créée par l’Automòbil Club d’Andorra : la « Série Nationale », qui permet aux monoplaces, véhicules de tourisme, ou classiques de participer également à la course de côte avec un classement et des prix spécifiques. Comme lors de la dernière édition, les essais et la 1ère montée de la course seront réalisés le samedi 18 juin, tandis que la seconde session d’essais et les 2ème et 3ème montées de la course auront lieu le dimanche 19. Les participants réaliseront donc un total de 4 montées d’essai et 3 de course. Le centre administratif de la compétition sera situé à l’Ushuaia Mountain Hotel (Arinsal), l’établissement est situé en face du point de départ de la compétition.

Comme lors des trois éditions de la Course de Côte Arinsal disputées jusqu’à présent, l’ACA Esportiva offrira à tous les participants et spectateurs le plus grand confort possible. Le télésiège « Josep Serra » sera en service (et en exclusivité) aussi bien pour les uns que pour les autres. Celui-ci relie le point de départ à l’arrivée, s’agissant d’un élément de transport pour tout le monde, pratique et original et qui par ailleurs, offre une vue exceptionnelle sur le paysage. Les participants pourront profiter d’un séjour très pratique avec le paddock situé en plein centre d’Arinsal, ce qui facilitera en plus le contact avec les fans et supporteurs.

Denis Marot, président de l’ACA Esportiva et Toti Sasplugas, secrétaire général de l’ACA se sont fixé l’objectif de faire en sorte que la Course de Côte Arinsal « marque un niveau même supérieur à celui que nous avons eu ces dernières années, afin que tout le monde soit encore plus satisfait. Notre trajectoire dans cette spécialité et les objectifs pour un futur de plus haut niveau nous le conseillent. »

Informations : www.pujadaandorra.com

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es