La marca Amilcar ha servido de inspiración para el cartel de la 64ª edición de la prueba de vehículos de época, en una cita que supone el reencuentro con sus participantes y aficionados. 

El Rally Barcelona-Sitges vuelve a ver la luz 



Foment de Sitges, en colaboración con los ayuntamientos de Sitges y Barcelona, ultima los detalles de la 64ª edición del Rally Internacional de Coches de Época, que se celebrará los días 19 y 20 de marzo de 2022. Después de dos años en los que la caravana de vehículos históricos no ha podido tomar la salida a causa de la pandemia del coronavirus, la prueba recupera los rasgos tan característicos que la han convertido en una referencia a nivel europeo en este tipo de eventos.

El Rally volverá a contar con una nutrida participación de coches y motos de época, muchos de ellos centenarios, procedentes de diversas localizaciones nacionales y extranjeras. Tal y como señala su reglamento, solo podrán participar oficialmente automóviles producidos hasta 1928, y motocicletas hasta 1938.

Un cartel de vocación deportiva

Este año para la creación del cartel se ha querido rendir homenaje a Amilcar. Activa entre los años 1921 y 1939, esta marca con sede en Saint-Denis (Francia) alcanzó una merecida fama como fabricante de autociclos. Se trataba de vehículos de 3 o 4 ruedas, con un peso de hasta 350 kg y una cilindrada inferior a 1.100 cc que recibían por ello ciertos beneficios fiscales. A medio camino, por tanto, entre las motocicletas y los automóviles convencionales, los “cyclecars” de Amilcar destacaban por usar soluciones técnicas más avanzadas que las habituales entre sus competidores, así como por unas prestaciones reseñables en sus versiones más deportivas.

Esas evoluciones desembocaron en la creación de automóviles más potentes y pesados, como el Amilcar CS (Cyclecar Sport). El CS era una variante del original CC, de carrocería torpedo biplaza, que estrenó el travesaño frente al radiador para conectar las dos aletas delanteras, usado en modelos como el CGS (Cyclecar Grand Sport) y que se convirtió en uno de los rasgos de identidad del fabricante.

La previa: la exposición en L’illa Diagonal

L’illa Diagonal mantiene intacto su status en el Rally y es una vez más uno de los puntos de referencia del Barcelona-Sitges. En los prolegómenos, del 7 al 19 de marzo, el interior de sus instalaciones acogerá la tradicional exposición de coches de época abierta a todo el público. Concretamente las unidades mostradas serán un Panhard-Levassor X19 de 1913, un Ford Modelo T de 1926 y dos Rolls-Royce Phantom I: un Mayfair de 1926 y un Saint Andrew de 1927. Todos los modelos serán cedidos por la empresa de alquiler de coches con conductor Grup Limousines.

La agenda del fin de semana

El sábado 19 comenzará oficialmente el Rally con la realización de las verificaciones técnicas de los vehículos, en la acera de la avenida Diagonal, frente al propio centro comercial. A partir de las 10:00 comenzarán a entrar en el parque cerrado, donde los miembros del jurado evaluarán el estado de conservación y la calidad de los trabajos de restauración de cada modelo, y permanecerán expuestos hasta las 17:00 aproximadamente. El equipo del RACC colaborará en los aspectos logísticos y de organización de los vehículos.

Durante la mañana, el grupo Atenea Carter Swing Quartet amenizará el encuentro en la Diagonal tocando música jazz de los años 20 que bailarán los miembros de la asociación BCNswing.

Paralelamente, en Sitges se realizará el tradicional encuentro de vehículos clásicos. En esta ocasión, el centro especialista en Porsche, Julià 911, convocará a cerca de 20 unidades del mítico deportivo alemán, algunas de ellas con más de medio siglo de antigüedad. Los inscritos participarán en una gincana cultural que empezará a las 9:30 frente al Hotel ME Terramar de Sitges. Allí iniciarán un itinerario con diversas pruebas que les llevarán a conocer en detalle algunos de los lugares más emblemáticos de la zona y que finalizará a las 14:00, con los coches expuestos en La Fragata hasta media tarde.

El domingo 20 tendrá lugar el Rally propiamente dicho. Los participantes comenzarán a llegar a la Plaza Sant Jaume de Barcelona a partir de las 8:30, vestidos con ropa acorde a la época de sus vehículos, muchos de ellos gracias a la colaboración de Menkes, especialista en la realización artesanal de vestuarios y calzados. Las autoridades de Barcelona y Sitges darán la salida a las 10:30.

El itinerario se mantiene respecto a las últimas ediciones, con el siguiente recorrido:
Desde Barcelona (Pl. Sant Jaume - Ferran - Rambles - Pl. Catalunya - Ronda Universitat - Ronda Sant Antoni - Sepúlveda - Paral·lel - Pl. Espanya - Gran Via - Badal - Constitució), hacia L’Hospitalet de Llobregat (Santa Eulàlia - Enric Prat de la Riba - Barcelona), Cornellà de Llobregat (Carretera de L’Hospitalet - Av. de la Fama - Tirso de Molina - Av. Baix Llobregat - Enlace con la C-245), Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, enlace con la C-246, Costas del Garraf y llegada al Port de Sitges-Aiguadolç a las 12:30 aproximadamente.

A las 12:00 en La Fragata volverá a oírse música swing, en esta ocasión a cargo del grupo Apocadixie Cotton Pickers, a quienes acompañarán los componentes de Swing Garraf, que darán un espectáculo de baile hasta la llegada de la caravana del Rally.

A las 13:30 salida del Port de Sitges-Aiguadolç con el siguiente recorrido: Av. Port d’Aiguadolç - Emerencià Roig i Raventós - Av. Balmins - Port Alegre - Rafael Llopart - Jesús - Cap de la Vila - Parellades - Marquès de Montroig - Plaza Indústria - 1 de Maig - Pº de la Ribera - Bassa Rodona - Sant Antoni - Av. Sofia i Passeig de la Ribera hasta llegar a La Fragata.

Los coches estarán expuestos en La Fragata hasta las 17.30 horas aproximadamente.

Como es tradicional, Moritz desplazará al evento su inconfundible comitiva de Seat 600, que seguirán la caravana durante todo su recorrido hasta La Fragata, donde les esperará una carpa de la empresa cervecera.

No menos llamativa será la presencia de Pere Ventura, que en esta edición celebra 15 años de colaboración con el Rally. Su camioneta Fleur de Lys estilo años 20 encabezará su flota de vehículos para acompañar la prueba. Como cava oficial del evento, estará presente en todos los eventos gastronómicos que se celebren a lo largo del fin de semana, así como en la entrega de premios, en la que dará nombre al Premio al participante con el vestido con más glamour.

--

El Ral·li Barcelona-Sitges torna a veure la llum

La marca Amilcar ha servit d'inspiració per al cartell de la 64a edició de la prova de vehicles d'època, en una cita que suposa el retrobament amb els seus participants i aficionats.

Foment de Sitges, en col·laboració amb els ajuntaments de Sitges i Barcelona, ultima els detalls de la 64a edició del Ral·li Internacional de Cotxes d'Època, que se celebrarà els dies 19 i 20 de març de 2022. Després de dos anys en què la caravana de vehicles històrics no ha pogut prendre la sortida a causa de la pandèmia del coronavirus, la prova recupera els trets tan característics que l'han convertit en una referència a nivell europeu en aquesta mena d'esdeveniments.

El Ral·li tornarà a comptar amb una nodrida participació de cotxes i motos d'època, molts d'ells centenaris, procedents de diverses localitzacions nacionals i estrangeres. Tal com assenyala el seu reglament, només podran participar oficialment automòbils produïts fins a 1928, i motocicletes fins a 1938.

Un cartell de vocació esportiva

Enguany per a la creació del cartell s'ha volgut retre homenatge a Amilcar. Activa entre els anys 1921 i 1939, aquesta marca amb seu a Saint-Denis (França) va aconseguir una merescuda fama com a fabricant d'autocicles. Es tractava de vehicles de 3 o 4 rodes, amb un pes de fins a 350 kg i una cilindrada inferior a 1.100 cc que rebien per aquest motiu uns certs beneficis fiscals. A mig camí, per tant, entre les motocicletes i els automòbils convencionals, els “cyclecars” de Amilcar destacaven per usar solucions tècniques més avançades que les habituals entre els seus competidors, així com per unes prestacions remarcables en les seves versions més esportives.

Aquestes evolucions van desembocar en la creació d'automòbils més potents i pesats, com el Amilcar CS (Cyclecar Sport). El CS era una variant de l'original CC, de carrosseria torpede biplaça, que va estrenar el travesser enfront del radiador per a connectar les dues aletes davanteres, usat en models com el CGS (Cyclecar Grand Sport) i que es va convertir en un dels trets d'identitat del fabricant.

La prèvia: l'exposició en L’illa Diagonal

L’illa Diagonal manté intacte el seu estatus en el Ral·li i és una vegada més un dels punts de referència del Barcelona-Sitges. En els prolegòmens, del 7 al 19 de març, l'interior de les seves instal·lacions acollirà la tradicional exposició de cotxes d'època oberta a tot el públic. Concretament les unitats mostrades seran un Panhard-Levassor X19 de 1913, un Ford Model T de 1926 i dues Rolls-Royce Phantom I: un Mayfair de 1926 i un Saint Andrew de 1927. Tots els models seran cedits per l'empresa de lloguer de cotxes amb conductor Grup Limousines.

L'agenda del cap de setmana

El dissabte 19 començarà oficialment el Ral·li, amb la realització de les verificacions tècniques dels vehicles, en la vorera de l'avinguda Diagonal, davant del propi centre comercial. A partir de les 10.00 començaran a entrar al parc tancat, on els membres del jurat avaluaran l'estat de conservació i la qualitat dels treballs de restauració de cada model, i romandran exposats fins a les 17.00 aproximadament. L'equip del RACC col·laborarà en els aspectes logístics i d'organització dels vehicles.

Durant el matí, el grup Atenea Carter Swing Quartet amenitzarà la trobada a la Diagonal tocant música jazz dels anys 20 que ballaran els membres de l'associació BCNswing.

Paral·lelament, a Sitges es realitzarà la tradicional trobada de vehicles clàssics. En aquesta ocasió, el centre especialista en Porsche, Julià 911, convocarà a prop de 20 unitats del mític esportiu alemany, algunes d'elles amb més de mig segle d'antiguitat. Els inscrits participaran en una gimcana cultural que començarà a les 9.30 davant de l'Hotel EM Terramar de Sitges. Allí iniciaran un itinerari amb diverses proves que els portaran a conèixer detalladament alguns dels llocs més emblemàtics de la zona i que finalitzarà a les 14.00, amb els cotxes exposats a La Fragata fins a mitja tarda.

El diumenge 20 tindrà lloc el Ral·li pròpiament dit. Els participants començaran a arribar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona a partir de les 8.30, vestits amb roba concorde a l'època dels seus vehicles, molts d'ells gràcies a la col·laboració de Menkes, especialista en la realització artesanal de vestuaris i calçats. Les autoritats de Barcelona i Sitges donaran la sortida a les 10.30.

L'itinerari es manté respecte a les últimes edicions, amb el següent recorregut:
Des de Barcelona (Pl. Sant Jaume - Ferran - Rambles - Pl. Catalunya - Ronda Universitat - Ronda Sant Antoni - Sepúlveda - Paral·lel - Pl. Espanya - Gran Via - Badal - Constitució), cap a L'Hospitalet de Llobregat (Santa Eulàlia - Enric Prat de la Riba - Barcelona), Cornellà de Llobregat (Carretera de L’Hospitalet - Av. de la Fama - Tirso de Molina - Av. Baix Llobregat - Enllaç amb la C-245), Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, enllaç amb la C-246, Costas del Garraf i arribada al Port de Sitges-Aiguadolç a les 12.30 aproximadament.

A les 12.00 a La Fragata tornarà a sentir-se música swing, en aquesta ocasió a càrrec del grup Apocadixie Cotton Pickers, als qui acompanyaran els components de Swing Garraf, que faran un espectacle de ball fins a l'arribada de la caravana del Ral·li.

A les 13.30 sortida del Port de Sitges-Aiguadolç amb el següent recorregut: Av. Port d’Aiguadolç - Emerencià Roig i Raventós - Av. Balmins - Port Alegre - Rafael Llopart - Jesús - Cap de la Vila - Parellades - Marquès de Montroig - Plaza Indústria - 1 de Maig – Pº de la Ribera - Bassa Rodona - Sant Antoni – Av. Sofia i Passeig de la Ribera fins a arribar a la Fragata.

Els cotxes estaran exposats en La Fragata fins a les 17.30 hores aproximadament.

Com és tradicional, Moritz desplaçarà a l'esdeveniment la seva inconfusible comitiva de Seat 600, que seguiran la caravana durant tot el seu recorregut fins a la Fragata, on els esperarà una carpa de l'empresa cervesera.

No menys cridanera serà la presència de Pere Ventura, que en aquesta edició celebra 15 anys de col·laboració amb el Ral·li. La seva camioneta Fleur de Lys estil anys 20 encapçalarà la seva flota de vehicles per a acompanyar la prova. Com a cava oficial de l'esdeveniment, serà present en tots els esdeveniments gastronòmics que se celebrin al llarg del cap de setmana, així com en el lliurament de premis, en la qual donarà nom al Premi al participant amb el vestit amb més glamur.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es