La exposición en L’illa Diagonal despierta el interés por el Rally Barcelona-Sitges 



La tradicional muestra de vehículos históricos se mantendrá en el centro comercial hasta que dé comienzo la prueba, el próximo sábado 19 de marzo.

Las instalaciones del centro comercial L’illa Diagonal acogen un año más una exposición de vehículos de época que están generando una gran expectación entre el público asistente.

La muestra la componen cuatro coches cedidos por Grup Limousines, todos ellos en perfecto estado de conservación, plenamente operativos y que participarán oficialmente en el Rally, los días 19 y 20 de marzo.

Vehículos en la exposición de L’illa Diagonal

Panhard-Levassor X19 de 1913: modelo que la marca francesa presentó en el Salón de París de 1912. Actualmente sobreviven 35 unidades en todo el mundo de las 2.204 que se produjeron de este coche, reconocido por su robustez y fiabilidad. El coche de la exposición, único en España, es un torpedo de cuatro plazas con carrocería Rheda, aunque el X19 fue carrozado frecuentemente como furgón o incluso como ambulancia durante la I Guerra Mundial.

Ford Modelo T de 1926: el primer superventas de la historia del automóvil y elegido “Coche del Siglo” en 1999. La firma americana produjo más de 15 millones de ejemplares de este coche que vendió en 5 continentes. La precisión en la fabricación de los componentes y su estandarización fueron clave para desarrollar un coche fiable, sencillo y de gran calidad, además de un precio al alcance de muchos bolsillos, incluso de los obreros que lo fabricaban.

Rolls-Royce Phantom I Mayfair de 1926: la esencia de Rolls-Royce es y será siempre británica, pero durante toda la década de los años 20 también produjo coches en la ciudad estadounidense de Springfield, Massachusetts, para poder vender en el mercado local sin tener que pagar las altas tasas que pesaban sobre los automóviles importados. Éste es el caso de la unidad expuesta, cuya carrocería Mayfair de dos tonos fue la última de las 30 de este tipo construidas por Brewster sobre chasis corto.

Rolls-Royce Phantom I Saint Andrew de 1927: la historia de este Rolls-Royce es también la de su primer propietario, el célebre periodista Oscar Odd McIntyre. Colaborador diario del New York Times, su columna titulada “Nueva York día a día” se publicó en más de 400 periódicos de EEUU, México y Canadá. McIntyre, que recibía tres mil cartas de sus lectores cada semana, fue uno de los periodistas mejor pagados de la época. Su chófer le llevaba a todas partes en el Rolls-Royce, que a menudo solía permanecer aparcado delante del lujoso Hotel Majestic.

--------------------------------------------------------------------------

L'exposició a L’illa Diagonal desperta l’interès pel Ral·li Barcelona-Sitges

La tradicional mostra de vehicles històrics es mantindrà al centre comercial fins que comenci la prova, el proper dissabte 19 de març.

Les instal·lacions del centre comercial L’illa Diagonal acullen un any més una exposició de vehicles d’època que estan generant una gran expectació entre el públic assistent.

La mostra la componen quatre cotxes cedits per Grup Limousines, tots ells en perfecte estat de conservació, plenament operatius i que participaran oficialment al Ral·li, els dies 19 i 20 de març.

Vehicles a l'exposició de L’illa Diagonal

Panhard-Levassor X19 de 1913: model que la marca francesa va presentar al Saló de París de 1912. Actualment sobreviuen 35 unitats a tot el món de les 2.204 que es van produir d'aquest cotxe, reconegut per la seva robustesa i fiabilitat. El cotxe de l'exposició, únic a Espanya, és un torpede de quatre places amb carrosseria Rheda, encara que el X19 va ser carrossat freqüentment com a furgó o fins i tot com a ambulància durant la I Guerra Mundial.

Ford Model T de 1926: el primer supervendes de la història de l'automòbil i elegit “Cotxe del Segle” el 1999. La firma americana va produir més de 15 milions d'exemplars d'aquest cotxe que va vendre a 5 continents. La precisió en la fabricació dels components i la seva estandardització van ser claus per desenvolupar un cotxe fiable, senzill i de gran qualitat, a més d'un preu a l'abast de moltes butxaques, fins i tot dels obrers que el fabricaven.

Rolls-Royce Phantom I Mayfair de 1926: l’essència de Rolls-Royce és i serà sempre britànica, però durant tota la dècada dels anys 20 també va produir cotxes a la ciutat nord-americana de Springfield, Massachusetts, per poder vendre al mercat local sense haver de pagar les altes taxes que pesaven sobre els automòbils importats. Aquest és el cas de la unitat exposada, la carrosseria Mayfair de dos tons de la qual va ser l'última de les 30 d'aquest tipus construïdes per Brewster sobre xassís curt.

Rolls-Royce Phantom I Saint Andrew del 1927: la història d'aquest Rolls-Royce és també la del seu primer propietari, el cèlebre periodista Oscar Odd McIntyre. Col·laborador diari del New York Times, la seva columna titulada “Nova York dia a dia” es va publicar a més de 400 diaris dels EUA, Mèxic i Canadà. McIntyre, que rebia tres mil cartes dels seus lectors cada setmana, va ser un dels periodistes més ben pagats de l'època. El seu xofer el portava a tot arreu al Rolls-Royce, que sovint solia romandre aparcat davant del luxós Hotel Majestic.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es