Andorra acull l’arribada del Tour Auto 2022, amb més de 230 vehicles clàssics La 31a edició del ral·li més antic del món arriba el proper 30 d’abril a Andorra. El Tour Auto 2022, que enguany es celebrarà del 25 al 30 d’abril, recorrerà com ja és habitual part del territori francès i en aquesta ocasió posarà punt i final al Principat amb una arribada inèdita fora de França. De fet, el Tour Auto torna a Andorra després de fer-ho per última vegada el 2002, així que, 20 anys després, torna al país.

Aquest ral·li recorrerà de nord a sud el territori francès en cinc jornades on hi participaran més de 230 vehicles i un total de 460 pilots i copilots que realitzaran més de 2.000 quilòmetres. Així ho han explicat el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, i el secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra, Toti Sasplugas.

Entre els participants destaca la participació d’Henri Pescarolo que compta amb quatre victòries a les 24 hores de Le Mans i un 2on lloc al Tour de France de 1970 (celebrarà el seu 80è aniversari al setembre 2022). Estarà acompanyat del copilot Michel Périn, quatre vegades guanyador del Dakar i tres vegades participant al Tour Auto en les edicions 2017, 2018 i 2021. Pescarolo i Périn competiran amb un BMW 3.0 CSL.

El tret de sortida del Tour Auto 2022 serà el dilluns 25 d’abril amb una jornada dedicada a les verificacions i a l’exposició del vehicles participants a París. L’endemà és quan es donarà inici al ral·li amb un recorregut des del Château de Rambouillet, situat a prop de París, fins a La Baule. El dimecres 27 d’abril, es sortirà de La Baule i es finalitzarà a Llemotges, dijous es farà el recorregut de Llemotges fins a Burdeus i divendres de Burdeus fins a Pau. L’última jornada serà el trajecte de Pau a Andorra on es posarà punt i final a l’edició d’aquest conegut ral·li francès.

Al llarg de la competició s’han previst diferents proves cronometrades en tres circuits a França (Bugatti du Mans, Val de Vienne i Nogaro) i deu proves especials en carreteres tancades, d’entre les quals la d’Andorra al Coll d’Ordino.

Etapa andorrana del Tour Auto 2022
A la cinquena etapa, el primer participant sortirà de Pau a les 7:30 del matí del dia 30 d’abril. Després d’un itinerari en territori francès en el que s’hi intercalaran dues proves especials en muntanya, el Tour Auto 2022 creuarà la frontera de Pas de la Casa cap a les 15:30 hores per dirigir-se a continuació a Ordino via túnel d’Envalira i recorrerà la CG-2 fins enllaçar amb CG-3.

Un cop arribats a Ordino està previst que els cotxes facin un breu reagrupament de 20 minuts abans d’iniciar la prova especial del Coll d’Ordino. En finalitzar, els cotxes es dirigiran cap a Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, on després de passar per la Plaça Rebés circularan per l’Avinguda Meritxell i el carrer Prat de la Creu, posant punt i final al seu recorregut a l’aparcament del Parc Central.

Tota la comissió esportiva de l'ACA treballarà a l'organització de la prova en carretera tancada que es desenvoluparà a Andorra. En total es mobilitzaran una cinquantena de comissaris i oficials de l'Automòbil Club amb llicència FIA.

Exposició dels vehicles participants: autèntiques joies automobilístiques
Els aficionats al món del motor podran visitar els vehicles que estaran exposats a l’aparcament del Parc Central de la capital de 17 a 20 hores. L’accés serà de pagament i els infants menors de 12 anys acompanyats d’un adult podran entrar gratuïtament.

En aquesta exposició s’hi podran veure vehicles exclusius com diversos Ferrari 365 GTB/4 Grup 4 (model al que se li fa honor aquesta edició), vehicles pioners dels anys 50 que rarament es veuen en circulació com ara Panhard Dyna X87 (1953), Volvo PV 444 (1957) o bé, BMW Isetta (1958), entre d’altres. També n’hi haurà d’atípics com ara Ligier JS2, Ford GT40, Lamborghini Miura, Mercedes-Benz 300SL, etc. a part dels ja més habituals a la cursa com els models Aston Martin DB2 (1953), Jaguar XK120 (1954), Triumph TR2 (1955), Austin-Healey 100/4 (1954) i Porsche 356 PréA (1954).

A més de poder contemplar aquests cotxes, també hi haurà per als infants de 7 a 12 anys un espai, el Mini Tour, dedicat a la conducció i on els infants podran practicar amb un mini Ferrari creat per a l’ocasió. L’accés a aquest espai serà gratuït.

Per completar la jornada, el complex esportiu Prat del Roure d’Escaldes-Engordany acollirà un sopar de gala on es realitzarà el repartiment de premis als millors classificats de l'etapa Pau-Andorra. Després de pernoctar al país, el migdia del diumenge 1 de maig es repartiran els premis finals del Tour Auto 2022.

L’arribada del Tour Auto 2022 al país ha estat possible gràcies a la iniciativa d’Andorra Turisme i l’Autòmobil Club d’Andorra i compta amb la participació dels comuns d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Ordino i el suport d’Andorra Business.

------------------------------------------------------------------

Andorra acoge la llegada del Tour Auto 2022, en el que participarán más de 230 vehículos clásicos

La 31ª edición del rally más antiguo del mundo llega el próximo 30 de abril a Andorra. El Tour Auto 2022, que este año se celebrará del 25 al 30 de abril, recorrerá como ya es habitual parte del territorio francés y, en esta ocasión, pondrá su punto final en el Principado con una llegada inédita fuera de Francia. De hecho, el Tour Auto vuelve a Andorra después de hacerlo por última vez el 2002, así que, 20 años después, regresa al país.

Este rally recorrerá de norte a sur el territorio francés en cinco jornadas donde participarán más de 230 vehículos y un total de 460 pilotos y copilotos que realizarán más de 2.000 kilómetros. Así lo han explicado el director de Producto y Nuevos Proyectos de Andorra Turismo, Enric Torres, y el secretario general del Automòbil Club d’Andorra, Toti Sasplugas.

Entre los participantes destaca la participación de Henri Pescarolo, piloto que cuenta con cuatro victorias en las 24 horas de Le Mans y fue 2º en el Tour de France en 1970 (celebrará su 80º cumpleaños en septiembre de 2022). Estará acompañado del copiloto Michel Périn, cuatro veces ganador del Dakar y tres veces participante en el Tour Auto en las ediciones 2017, 2018 y 2021. Pescarolo y Périn competirán con un BMW 3.0 CSL.

El pistoletazo de salida del Tour Auto 2022 tendrá lugar el lunes 25 de abril con una jornada dedicada a las verificaciones y a la exposición de vehículos participantes en París. El día siguiente es cuando se dará inicio al rally con un recorrido desde el Château de Rambouillet, situado cerca de París, hasta La Baule. El miércoles 27 de abril se saldrá desde La Baule y se finalizará en Limoges; el jueves se hará el recorrido desde Limoges hasta Burdeos y el viernes de Burdeos hasta Pau. La última jornada será el trayecto entre Pau y Andorra donde se pondrá punto final a la edición de este conocido rally francés.

A lo largo de la competición se han previsto diferentes pruebas cronometradas en tres circuitos en Francia (Bugatti Le Mans, Val de Vienne y Nogaro) y diez pruebas especiales en carreteras cerradas, entre las cuales la de Andorra en el Coll d’Ordino.

Etapa andorrana del Tour Auto 2022
En la quinta etapa, el primer participante saldrá de Pau a las 7:30 de la mañana del día 30 de abril. Después de un itinerario en territorio francés en el que se intercalarán dos pruebas especiales en montaña, el Tour Auto 2022 cruzará la frontera de Pas de la Casa hacia las 15:30 horas para dirigirse a continuación a Ordino vía túnel de Envalira y recorrerá la CG-2 hasta enlazar con CG-3.

Una vez llegados a Ordino está previsto que los coches hagan un breve reagrupamiento de 20 minutos antes de iniciar la prueba especial del Coll d’Ordino. Al finalizar, los coches se dirigirán hacia Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany y Andorra la Vella, donde después de pasar por la Plaza Rebés, circularán por la Avinguda Meritxell y la calle Prat de la Creu, poniendo punto y final a su recorrido en el aparcamiento del Parc Central.

Toda la comisión deportiva del ACA trabajará en la organización de la prueba en carretera cerrada que se desarrollará en Andorra. En total se movilizarán unos cincuenta comisarios y oficiales del Automòbil Club con licencia FIA.

Exposición de los vehículos participantes: auténticas joyas automovilísticas
Los forofos del mundo del motor podrán visitar los vehículos que estarán expuestos en el aparcamiento del Parc Central de la capital andorrana de 17 a 20 horas. El acceso será de pago y los niños menores de 12 años acompañados de un adulto podrán entrar gratuitamente.

En esta exposición se podrán ver vehículos exclusivos como diversos Ferrari 365 GTB/4 Grupo 4 (modelo al que se le hace honor esta edición), vehículos pioneros de los años 50 que raramente se ven en circulación como por ejemplo un Panhard Dyna X87 (1953), un Volvo PV 444 (1957) o un BMW Isetta (1958), entre otros. También estarán modelos atípicos como por ejemplo Ligier JS2, Ford GT40, Lamborghini Miura, Mercedes-Benz 300SL, etc. aparte de los ya más habituales en la carrera como los modelos Aston Martin DB2 (1953), Jaguar XK120 (1954), Triumph TR2 (1955), Austin-Healey 100/4 (1954) y Porsche 356 PréA (1954).

Además de poder contemplar estos coches, también habrá para los niños de 7 a 12 años un espacio, el Mini Tour, dedicado a la conducción y en el que podrán practicar con un mini Ferrari creado para la ocasión. El acceso en este espacio será gratuito.

Para completar la jornada, el complejo deportivo Prat del Roure de Escaldes-Engordany acogerá una cena de gala donde se realizará el reparto de premios a los mejores clasificados de la etapa Pau-Andorra. Después de pernoctar en el país, a mediodía del domingo 1 de mayo se repartirán los premios finales del Tour Auto 2022.

La llegada del Tour Auto 2022 en el país ha sido posible gracias a la iniciativa de Andorra Turismo y el Autòmobil Club d’Andorra y cuenta con la participación de los comunes de Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Ordino y el apoyo de Andorra Business.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es