232 inscritos en el Tour Auto 2022 que finalizará en Andorra 



• Porsche, Ferrari, BMW y Jaguar, algunas de las marcas más representadas 
• La carrera volverá el 30 de abril a Andorra, en esta ocasión el punto de llegada 
• El Coll d’Ordino vivirá una de las cronometradas más importantes de su historia

El organizador del Tour Auto 2022, Peter Auto, ha publicado la primera versión de la lista de inscritos completa, con un total de 232 equipos, 134 en la modalidad de Velocidad y 98 en la de Regularidad. La competición se celebrará del 25 al 30 de abril entre París y Andorra la Vella, donde se cerrará la prueba por primera vez en su historia. La quinta y última etapa del 31º Tour Auto se disputará el 30 de abril y acabará en Andorra la Vella después de haberse iniciado aquel mismo día en la ciudad francesa de Pau.

El Automòbil Club d’Andorra y ACA Esportiva, en estrecha colaboración con Andorra Turisme, Andorra Business y los Comuns de Andorra la Vella, Escaldes-Engordany y Ordino han decidido que esta prueba vuelva por segunda vez al país, pero esta será la primera que finalizará en el Principado. ACA Esportiva lo tiene prácticamente todo a punto para la llegada de los participantes que, como ya se comunicó, lo harán a partir de las 15:30 horas por la frontera de Pas de la Casa después de haber iniciado el recorrido de la etapa en Pau a las 7:30 de la mañana.

Una inscripción fabulosa
Entre la inscripción hay un grupo de coches impresionante, con las mejores marcas y modelos que han hecho historia en el automovilismo mundial. La organización ha decidido que la prueba conmemore el 50 cumpleaños de la victoria del Ferrari 365 GTB/4 de grupo 4, modelo que consiguió el doblete en la edición de 1972. Este coche, denominado también “Daytona”, fue pilotado en las dos primeras posiciones del Tour Auto de aquel año por Jean-Claude Andruet-“Biche” y Daniel Rouveyran-François Migault.

Ferrari estará presente en la carrera con 18 unidades de los modelos 365, 308, 275 y 250. Además, destacan nada más y nada menos que 46 modelos Porsche 356, 904, 911, 912 y 914 de variadas versiones y motorizaciones. También hay 22 Jaguar y 23 BMW de diferentes modelos, uno de los cuales, un 3.0 CSL de 1974 será pilotado por una gran figura de Le Mans y del propio Tour Auto, Henri Pescarolo, que hará equipo con el célebre copiloto Michel Périn. Otros modelos emblemáticos son los Ford GT40, De Tomaso Pantera, Lancia Stratos, Shelby Cobra, Chevrolet Camaro, etc. Todos los coches que lleguen a Andorra podrán ser admirados en vivo, puesto que estarán expuestos en el aparcamiento del Parc Central desde las 17 a las 20 horas del día 30. El acceso será de pago y los niños menores de 12 años acompañados de un adulto podrán entrar gratuitamente.

El Coll d’Ordino, núcleo del mundo de los rallys
Cuando los coches vayan llegando a Ordino harán un breve reagrupamiento de 20’ antes de iniciar la prueba especial del Coll d’Ordino (1.980 metros), última cronometrada del día y de la carrera. El Coll d’Ordino, que es el escenario de competiciones automovilísticas de todo tipo, vivirá una de las cronometradas más importantes de su historia. Al finalizar, los coches se dirigirán hacia Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany y Andorra la Vella, donde después de circular por la ciudad se dirigirán a la calle Prat de la Creu para poner punto y final a su recorrido en el Parc Central.

La noche del día 30, en el complejo deportivo Prat del Roure (Escaldes-Engordany) se celebrará la cena de gala con el reparto de premios a los mejores clasificados de la etapa Pau-Andorra. Después de pernoctar en el país, a mediodía del domingo 1 de mayo se repartirán los premios finales del Tour Auto 2022 en el Andorra Park Hotel (Andorra la Vella).

El Tour Auto será el primero de los seis grandes acontecimientos automovilísticos que se celebrarán este año en Andorra. También visitarán el país el GT Tour Cevennes-Roussillon (19-20 de mayo) y Le Grand Tour (26 de mayo). Las organizaciones propias de ACA Esportiva serán la Pujada Arinsal (17 a 19 de junio), el Ral·li d’Andorra (17-18 de septiembre) y el Andorra Sotheby's Winter Rally (18 de diciembre).

------------------------------------------------

232 inscrits en el Tour Auto 2022

• Porsche, Ferrari, BMW i Jaguar, algunes de les marques més representades
• La cursa tornarà el 30 d’abril a Andorra, en aquesta ocasió el punt d’arribada
• El Coll d’Ordino viurà una de les cronometrades més importants de la seva història

L’organitzador del Tour Auto 2022, Peter Auto, ha publicat la primera versió de la llista d’inscrits completa, amb un total de 232 equips, 134 en la modalitat de Velocitat i 98 en la de Regularitat. La competició se celebrarà del 25 al 30 d’abril entre París i Andorra la Vella, on es clourà la prova per primera vegada en la seva història. La cinquena i darrera etapa del 31è Tour Auto es disputarà el 30 d’abril i acabarà a Andorra la Vella després d’haver-se iniciat aquell mateix dia a la ciutat francesa de Pau.

L’Automòbil Club d’Andorra i ACA Esportiva, en estreta col·laboració amb Andorra Turisme, Andorra Business i els Comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino han decidit que aquesta prova torni per segona vegada al país, però aquesta serà la primera que finalitzarà al Principat. ACA Esportiva ho té pràcticament tot a punt per l’arribada dels participants que, com ja es va comunicar, ho faran a partir de les 15:30 hores per la frontera de Pas de la Casa després d’haver iniciat el recorregut de la etapa a Pau a les 7:30 del matí.

Una inscripció fabulosa
Entre la inscripció hi ha un estol de cotxes impressionant, amb les millors marques i models que han fet història a l’automobilisme mundial. L'organització ha decidit que la prova commemori el 50è aniversari de la victòria del Ferrari 365 GTB/4 de grup 4, model que va aconseguir el doblet en l'edició de 1972. Aquest cotxe, denominat també “Daytona”, va ser pilotat en les dues primeres posicions del Tour Auto d'aquell any per Jean-Claude Andruet-“Biche” i Daniel Rouveyran-François Migault.

Ferrari estarà present en la cursa amb 18 unitats dels models 365, 308, 275 i 250. A més, destaquen ni més ni menys que 46 models Porsche 356, 904, 911, 912 i 914 de variades versions i motoritzacions. També hi ha 22 Jaguar i 23 BMW de diferents models, un dels quals, un 3.0 CSL de 1974 serà pilotat per una gran figura de Le Mans i del propi Tour Auto, Henri Pescarolo, que farà equip amb el célebre copilot Michel Périn. Altres models emblemàtics són els Ford GT40, De Tomaso Pantera, Lancia Stratos, Shelby Cobra, Chevrolet Camaro, etc. Tots els cotxes que arribin a Andorra podran ser admirats en viu, ja que estaran exposats a l’aparcament del Parc Central de les 17 a les 20 hores del dia 30. L’accés serà de pagament i els infants menors de 12 anys acompanyats d’un adult podran entrar gratuïtament.

El Coll d’Ordino, nucli del món dels ral·lis
Quan els cotxes vagin arribant a Ordino faran un breu reagrupament de 20’ abans d’iniciar la prova especial del Coll d’Ordino (1.980 metres), darrera cronometrada del dia i de la cursa. El Coll d’Ordino, que és l’escenari de competicions automobilístiques de tot tipus, viurà una de les cronometrades més importants de la seva història. En finalitzar, els cotxes es dirigiran cap a Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, on després de circular per la ciutat es dirigiran al carrer Prat de la Creu per posar punt i final al seu recorregut al Parc Central.

La nit del dia 30, en el complex esportiu Prat del Roure (Escaldes-Engordany) se celebrarà el sopar de gala amb el repartiment de premis als millors classificats de l'etapa Pau-Andorra. Després de pernoctar al país, el migdia del diumenge 1 de maig es repartiran els premis finals del Tour Auto 2022 a l'Andorra Park Hotel (Andorra la Vella).

El Tour Auto serà el primer dels sis grans esdeveniment automobilístics que se celebraran aquest any a Andorra. També visitaran el país el GT Tour Cevennes-Roussillon (19-20 de maig) i Le Grand Tour (26 de maig). Les organitzacions pròpies d’ACA Esportiva seran la Pujada Arinsal (17 a 19 de juny), el Ral·li d’Andorra (17-18 de setembre) i l’Andorra Sotheby's Winter Rally (18 de desembre).

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es