Este martes empieza en París el Tour Auto 2022 



• Por delante 5 días de competición y una final en Andorra el próximo sábado día 30
• La carrera vuelve al Principado después de 20 años, en esta ocasión el punto de llegada
• En el Coll d’Ordino se celebrará la última cronometrada de la carrera

Andorra la Vella, 25 de abril de 2022 – Este martes 26 de abril se iniciará desde el Château de Rambouillet, a las afueras de Paris, la edición 2022 del Tour Auto, posiblemente la más prestigiosa prueba mundial en carretera reservada a los vehículos clásicos e históricos de competición. Esta carrera tiene la particularidad de disputarse por etapas y en su itinerario combina pruebas de velocidad en carretera cerrada y también en circuito. En total visitará tres circuitos franceses y hará un total de catorce pruebas cronometradas en montaña, la última de las cuales la de Andorra.

Enric Tarrado, presidente del Automòbil Club d’Andorra: Hoy hemos participado en el acto de lanzamiento del Tour Auto en París y hemos podido hablar con la organización, participantes y acompañantes. Hay muchas expectativas de llegar a Andorra, algunos pilotos nos han comentado que tienen recuerdos de haber estado en la anterior edición pero la gran mayoría tiene mucha curiosidad por conocer el país y disfrutar de la etapa organizada en el Principado. Sin duda hay mucha ilusión e interés por nuestro país”.

Con 230 coches inscritos, muchos de ellos unidades de alto valor histórico, el Tour Auto ha creado una enorme expectación que los seguidores podrán disfrutar a lo largo de la semana. La primera etapa (martes 26) se cerrará a La Baule (costa Atlántica), después de una prueba en el circuito de Le Mans y dos cronometradas en carretera. El resto de etapas se harán entre La Baule y Limoges (miércoles 27), con una prueba en el circuito de Val de Vienne y otras tres especiales; entre Limoges y Burdeos (jueves 28), con tres especiales más; entre Burdeos y Pau (viernes 29), con una prueba en circuito en Nogaro y tres nuevas especiales en carretera; y la última etapa se hará entre Pau y Andorra la Vella (sábado 30), con tres cronometradas, la última de las cuales la que se hará en Andorra.

El Automòbil Club d’Andorra y su división ACA Esportiva, conjuntamente con el organizador del Tour Auto 2022, Peter Auto, ya lo tienen todo a punto para la disputa de esta decisiva quinta y última jornada. El inicio desde Pau está marcado por las 7:30 de la mañana y después de un itinerario en el que se intercalarán dos cronometradas en territorio francés la carrera llegará a la frontera de Pas de la Casa a las 15:30 horas para continuar dirección Ordino donde disputará la cronometrada a partir de las 16:35 horas. Los participantes en velocidad la realizarán en intervalos de 1 minuto y cada 30” los de regularidad.

Todos los coches que lleguen a Andorra podrán ser admirados de cerca, puesto que estarán expuestos en el aparcamiento del Parc Central entre las 17 y las 20 horas del día 30. El acceso será de pago y los niños menores de 12 años acompañados de un adulto podrán entrar gratuitamente.

La llegada a Andorra de la etapa final del Tour Auto 2022 es posible gracias a las gestiones del Automòbil Club d’Andorra y ACA Esportiva, en estrecha colaboración con Andorra Turismo, Andorra Business y los Comuns de Andorra la Vella, Escaldes-Engordany y Ordino.

------------------------------------------------------------

Aquest dimarts comença el Tour Auto 2022

• Per davant 5 dies de competició i un final a Andorra el proper dissabte dia 30
• La cursa torna al Principat després de 20 anys, en aquesta ocasió el punt d’arribada
• En el Coll d’Ordino se celebrarà la darrera cronometrada de la cursa

Andorra la Vella, 25 d’abril de 2022 – Aquest dimarts 26 d’abril s’iniciarà des del Château de Rambouillet, a les afores de Paris, l’edició 2022 del Tour Auto, possiblement la més prestigiosa prova mundial en carretera reservada als vehicles clàssics i històrics de competició que té la particularitat de disputar-se per etapes i en el seu itinerari combina proves de velocitat en carretera tancada i també en circuit. En total visitarà tres circuits francesos i farà un total de catorze proves cronometrades en muntanya, l'última de les quals la d’Andorra.

Enric Tarrado, president de l’Automòbil Club d’Andorra: Avui hem participat a l'acte de llançament del Tour Auto a París i hem pogut parlar amb l'organització, participants i acompanyants. Hi ha moltes expectatives d'arribar a Andorra, alguns pilots ens han comentat que tenen records d'haver estat a l'anterior edició, però la gran majoria té molta curiositat per conèixer el país i gaudir de l'etapa organitzada al Principat. Sens dubte hi ha molta il·lusió i interès pel nostre país”.

Amb 230 cotxes inscrits, molts d’ells unitats d’alt valor històric, el Tour Auto ha creat una enorme expectació que els seguidors podran gaudir al llarg de la setmana. La primera etapa (dimarts 26) es clourà a La Baule (costa Atlàntica), després d’una prova al circuit de Le Mans i dues cronometrades en carretera. La resta d’etapes es faran entre La Baule i Llemotges (dimecres 27), amb una prova al circuit de Val de Vienne i tres especials; entre Llemotges i Burdeus (dijous 28), amb tres especials més; entre Burdeus i Pau (divendres 29), amb una prova en circuit a Nogaro i tres noves especials en carretera; i la darrera etapa es farà entre Pau i Andorra la Vella (dissabte 30), amb tres cronometrades, la darrera de les quals la que es farà a Andorra.

L’Automòbil Club d’Andorra i la seva divisió ACA Esportiva, conjuntament amb l’organitzador del Tour Auto 2022, Peter Auto, ja ho tenen tot a punt per a la disputa d’aquesta decisiva cinquena i darrera jornada. L’inici des de Pau està marcat per les 7:30 del matí i després d’un itinerari en el que s’hi intercalaran dues cronometrades en territori francès la cursa arribarà a la frontera de Pas de la Casa a les 15:30 hores per enfilar direcció Ordino on disputarà la cronometrada del Coll d’Ordino a partir de les 16:35 hores. Els participants en velocitat la realitzaran en intervals d’1 minut i cada 30” els de regularitat.

Tots els cotxes que arribin a Andorra podran ser admirats de prop, ja que estaran exposats a l’aparcament del Parc Central entre les 17 i les 20 hores del dia 30. L’accés serà de pagament i els infants menors de 12 anys acompanyats d’un adult podran entrar gratuïtament.

L’arribada a Andorra de l’etapa final del Tour Auto 2022 és possible gràcies a les gestions de l’Automòbil Club d’Andorra i ACA Esportiva, en estreta col·laboració amb Andorra Turisme, Andorra Business i els Comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es