El Tour Auto culmina a Andorra una edició inoblidable • Més de 200 cotxes han recorregut el Principat en una caravana multicolor
• El Coll d’Ordino ha viscut durant la tarda d'avui l'última cronometrada
• El Parc Central d'Andorra la Vella, gran epicentre de la cursa

Andorra la Vella, 30 d'abril de 2022 – La 31a edició del Tour Auto, la més prestigiosa prova de carretera per a vehicles clàssics i històrics de competició, ha viscut durant el dia d'avui una espectacular jornada al més alt nivell. Més de 200 equips han circulat de nord a sud del país posant punt final a Andorra la Vella a la que ha estat cinquena i última etapa i també a la pròpia cursa francesa.

L'etapa ha sortit de Pau a les 7.30 del matí i després d'un llarg itinerari en territori francès, en el qual s'incloïen dues proves especials en carretera, la cursa ha entrat a Andorra per la frontera de Pas de la Casa, dirigint-se a continuació a Ordino per a efectuar un breu reagrupament al Camp de la Tenada. Després de circular pel centre històric, els equips s’han dirigit a la carretera del Coll d’Ordino on han disputat la 14a i última especial cronometrada de la competició, en la que primer els cotxes de regularitat i a continuació els de velocitat han disputat els últims 9,2 quilòmetres selectius del Tour Auto 2022.

ACA Esportiva, divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, ha estat responsable del desenvolupament d'aquesta prova especial en carretera tancada, amb prop de 50 comissaris, oficials i personal sanitari mobilitzats. En finalitzar el tram tots els participants s'han dirigit al Parc Central, d'Andorra la Vella, configurant un parc multitudinari que ha estat visitat per una gran quantitat d'aficionats. Tots han pogut admirar i fotografiar els cotxes i també parlar amb els pilots. Els més petits han tingut el seu espai conductiu, el Mini Tour, en el qual han pogut practicar amb un mini Ferrari creat per a l'ocasió.

Aquesta nit, en el complex esportiu Prat del Roure d'Escaldes-Engordany se celebrarà un sopar de gala amb el repartiment de premis de l'etapa Pau-Andorra. A migdia d'aquest diumenge 1 de maig, a l'Andorra Park Hotel d'Andorra la Vella es repartiran els premis finals del Tour Auto 2022.

El Tour Auto és una organització de Peter Auto. La final andorrana ha estat possible gràcies al treball conjunt de l’Automòbil Club d’Andorra i ACA Esportiva, en estreta col·laboració amb Andorra Turisme, Andorra Business i els Comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino.

----------------------

El Tour Auto culmina en Andorra una edición inolvidable

• Más de 200 coches recorren el Principado en una caravana multicolor
• El Coll d’Ordino ha vivido durante la tarde de hoy la última cronometrada
• El Parc Central de Andorra la Vella, gran epicentro de la carrera

Andorra la Vella, 30 de abril de 2022 – La 31ª edición del Tour Auto, la más prestigiosa prueba de carretera para vehículos clásicos e históricos de competición, ha vivido durante el día de hoy una espectacular jornada al más alto nivel. Cerca de 230 equipos han circulado de norte a sur del país poniendo punto final en Andorra la Vella a la que ha sido quinta y última etapa y también a la propia carrera francesa.

La etapa salió de Pau a les 7:30 de la mañana y después de un largo itinerario en territorio francés, en el que se incluían dos pruebas especiales en carretera, la carrera entró a Andorra por la frontera de Pas de la Casa, dirigiéndose a continuación a Ordino para efectuar un breve reagrupamiento en el Camp de la Tenada. Tras callejear por el centro histórico, los equipos se dirigieron a la carretera del Coll d’Ordino donde han disputado la 14ª y última especial cronometrada de la competición, en la que primero los coches de regularidad y a continuación los de velocidad han disputado los últimos 9,2 kilómetros selectivos del Tour Auto 2022.

ACA Esportiva, división deportiva del Automòbil Club d’Andorra, ha sido responsable del desarrollo de esta prueba especial en carretera cerrada, con cerca de 50 comisarios, oficiales y personal sanitario movilizados. Al finalizar el tramo todos los participantes se han dirigido al Parc Central, de Andorra la Vella, configurando un parque multitudinario que ha sido visitado por una gran cantidad de aficionados. Todos han podido admirar y fotografiar los coches y también departir con los pilotos. Los más pequeños han tenido su espacio conductivo, el Mini Tour, en el que han podido practicar con un mini Ferrari creado para la ocasión.

Esta noche, en el complejo deportivo Prat del Roure de Escaldes-Engordany se celebrará una cena de gala con el reparto de premios de la etapa Pau-Andorra. A mediodía de este domingo 1 de mayo, en el Andorra Park Hotel de Andorra la Vella se repartirán los premios finales del Tour Auto 2022.

El Tour Auto es una organización de Peter Auto. El final andorrano ha sido posible gracias al trabajo conjunto del Automòbil Club d’Andorra y ACA Esportiva, en estrecha colaboración con Andorra Turismo, Andorra Business y los Comuns de Andorra la Vella, Escaldes-Engordany y Ordino.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es