Tour Auto a Andorra: Cap de setmana d'automobilisme històric de màxim nivell La valoració de pilots, equips i organització és unànime: El millor final de ral·li possible. 

La satisfacció per haver viscut l'arribada d'una prova inigualable com ha estat el Tour Auto 2022 ha presidit els dos repartiments de premis que entre ahir dissabte i avui diumenge han tingut com a epicentre el país. Ahir, en un sopar de gala en el complex Prat del Roure (Escaldes-Engordany) es van lliurar els premis de la cinquena i última etapa, Pau-Andorra, i avui diumenge a l'Andorra Park Hotel (Andorra la Vella) s'han distribuït tots els premis finals del Tour Auto 2022.

L'equip belga compost per l’expilot de Fórmula 1, Thierry Boutsen, i el copilot Hervé Ordioni (Shelby Cobra 280) s'han imposat en la modalitat de velocitat, al mateix temps que els també belgues i grans especialistes en regularitat, Jean-Jacques Martens – Aswin Pyck (Volvo PV 444), han aconseguit el primer lloc en aquesta versió competitiva.

El gran èxit esportiu i popular ha estat la nota destacada, amb el tram i el parc d'Ordino i el Parc Central d'Andorra la Vella plens d'un públic àvid per observar el més a prop possible les meravelloses màquines en competició. Si l'arribada al país de la caravana de participants ja era de per si un fet destacable, que el cos de comissaris i oficials d’ACA Esportiva, que en un numero de 50 es van ocupar per complet del control del tram cronometrat, ha estat una ratificació internacional digna de ser esmentada.

Enric Tarrado, president de l’Automòbil Club d’Andorra: “La nostra valoració no pot ser més positiva, les imatges que hem viscut durant aquests dos dies parlen per elles mateixes. La veritat és que seguint a Ordino la cursa de velocitat em vaig quedar sorprès de l'extraordinari nivell, però després aquesta sorpresa va augmentar en dirigir-me a Andorra la Vella i poder comprovar l'enorme expectació que havíem creat, amb molta gent observant i fotografiant els cotxes. Com a responsable de l’Automòbil Club d’Andorra i en nom de la meva junta directiva tot això significa una satisfacció enorme. Des que vam arribar al capdavant de l’ACA sempre hem dit que volíem que el club estigués a la disposició de la promoció d'Andorra. Amb el Tour Auto hem demostrat ben clarament aquesta voluntat. Continuarem treballant en aquest sentit, bé sigui portant a Andorra ral·lis d'aquest tipus o organitzant altres coses amb l'automòbil com a protagonista. Sempre estarem encantats de col·laborar en tot el que puguem aportar per a la promoció del país en el nostre terreny natural de la mobilitat”.

“L'automobilisme és intrínsecament històric al nostre país, compta amb un passat gloriós i amb aquesta mena d'esdeveniments podem mostrar els nombrosos seguidors que té, però sempre amb la vista posada en el futur de la mobilitat i les noves tendències. Cal no oblidar que hem obert un centre de pilotatge virtual i amb això demostrem que l’Automòbil Club d’Andorra evoluciona al ritme dels temps: volem gaudir de l'automòbil que ens ha portat fins als temps actuals però potenciant per exemple el SIM Racing i l'equip de joves pilots”.

El Tour Auto és una organització de Peter Auto. El final andorrà ha estat possible gràcies a la col·laboració conjunta de l’Automòbil Club d’Andorra i ACA Esportiva amb Andorra Turisme, Andorra Business i els Comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino.

Aquest gran esdeveniment automobilístic, el primer dels sis que se celebraran a Andorra durant 2022, vindrà seguit del GT Tour Cevennes-Roussillon (19-20 de maig) i Le Grand Tour (26 de maig). Les organitzacions pròpies d’ACA Esportiva seran la Pujada Arinsal (17 a 19 de juny), Ral·li d’Andorra (17-18 de setembre) per a finalitzar amb l'Andorra Sotheby's Winter Rally (18 de desembre).

Tour Auto 2022. Classificació final Competició
1 Thierry Boutsen – Hervé Ordioni (Shelby Cobra 280), 1h.51’49”
2 Raphaël Favaro – Thomas de Saulieu (Lotus Elan 20R), 1h.52’58”
3 Damien Kohler – Sylvie Laboisne (Shelby Cobra 280), 1h.53’25”
4 Bertrand Penlae – Anne Penlae (Porsche 911 2.0), 1h.53’59”
5 Jean-Pierre Lajournade – Christophe Bouchet (Jaguar E-Type 3.8), 1h.54’32”
Fins a 58 classificats

Tour Auto 2022. Classificació final Regularitat
1 Jean-Jacques Martens – Aswin Pyck (Volvo PV 444), 1.36
2 Jean Rigondet – Olivier Souillard (Simca CG B 1200), 2.11
3 Gérald D’Incau – Nicolas Pagano (Jaguar E-Type 3.8), 2.54
4 Martin H. Sucari – Francisco Sucari (Porsche 356 A 1600 Coupé), 3.04
5 Victor Fernandes – Gael Escriu (Lancia Fulvia HF), 3.19
Fins a 89 classificats

---------------------------------------------

Tour Auto en Andorra: Fin de semana de automovilismo histórico de máximo nivel

La valoración de pilotos, equipos y organización es unánime: El mejor final de rally posible

Andorra la Vella, 1 de mayo de 2022 – La satisfacción por haber vivido la llegada de una prueba inigualable como ha sido el Tour Auto 2022 ha presidido los dos repartos de premios que entre ayer sábado y hoy domingo han tenido como epicentro el país. Ayer, en una cena de gala en el complejo Prat del Roure (Escaldes-Engordany) se entregaron los premios de la quinta y última etapa, Pau-Andorra, y hoy domingo en el Andorra Park Hotel (Andorra la Vella) se han distribuido todos los premios finales del Tour Auto 2022.

El equipo belga compuesto por el expiloto de Fórmula 1, Thierry Boutsen, y el copiloto Hervé Ordioni (Shelby Cobra 280) se han impuesto en la modalidad de velocidad, al tiempo que los también belgas y grandes especialistas en regularidad, Jean-Jacques Martens – Aswin Pyck (Volvo PV 444), han logrado el primer puesto en esta versión competitiva.

El gran éxito deportivo y popular ha sido la nota destacada, con el tramo y el parque de Ordino y el Parc Central de Andorra la Vella repletos de un público ávido por observar lo más cerca posible las maravillosas máquinas en competición. Si la llegada al país de la caravana de participantes ya era de por si un hecho destacable, que el cuerpo de comisarios y oficiales de ACA Esportiva, que en un numero de 50 se ocuparan por completo del control del tramo cronometrado, ha sido un refrendo internacional digno de ser mencionado.

Enric Tarrado, presidente del Automòbil Club d’Andorra: “Nuestra valoración no puede ser más positiva, las imágenes que hemos vivido durante estos dos días hablan por sí solas. La verdad es que siguiendo en Ordino la carrera de velocidad me quedé sorprendido del extraordinario nivel, pero luego esta sorpresa aumentó al dirigirme a Andorra la Vella y poder comprobar la enorme expectación que habíamos creado, con mucha gente observando y fotografiando los coches. Como responsable del Automòbil Club d’Andorra y en nombre de mi junta directiva todo ello significa una satisfacción enorme. Desde que llegamos al frente del ACA siempre hemos dicho que queríamos que el club estuviera a disposición de la promoción de Andorra. Con el Tour Auto hemos demostrado bien claramente esta voluntad. Seguiremos trabajando en este sentido, bien sea llevando a Andorra rallyes de este tipo u organizando otras cosas con el automóvil como protagonista. Siempre estaremos encantados de colaborar en la promoción del país en nuestro terreno natural de la movilidad.

El automovilismo es intrínsecamente histórico en nuestro país, cuenta con un pasado glorioso y con este tipo de eventos mostramos los numerosos seguidores que tiene, pero siempre con la vista puesta en el futuro de la movilidad y las nuevas tendencias. No hay que olvidar que hemos abierto un centro de pilotaje virtual y con eso demostramos que el Automòbil Club d’Andorra evoluciona al ritmo de los tiempos: queremos disfrutar del automóvil que nos ha llevado hasta los tiempos actuales pero potenciando por ejemplo el SIM Racing y el equipo de jóvenes pilotos”.


El Tour Auto es una organización de Peter Auto. El final andorrano ha sido posible gracias a la colaboración conjunta del Automòbil Club d’Andorra y ACA Esportiva con Andorra Turismo, Andorra Business y los Comuns de Andorra la Vella, Escaldes-Engordany y Ordino.

Este gran evento automovilístico, el primero de los seis que se celebrarán en Andorra durante 2022, vendrá seguido del GT Tour Cevennes-Roussillon (19-20 de mayo) y Le Grand Tour (26 de mayo). Las organizaciones propias de ACA Esportiva serán la Pujada Arinsal (17 a 19 de junio), Ral·li d’Andorra (17-18 de septiembre) para finalizar con el Andorra Sotheby’s Winter Rally (18 de diciembre).

Tour Auto 2022. Clasificación final Competición

1 Thierry Boutsen – Hervé Ordioni (Shelby Cobra 280), 1h.51’49”
2 Raphaël Favaro – Thomas de Saulieu (Lotus Elan 20R), 1h.52’58”
3 Damien Kohler – Sylvie Laboisne (Shelby Cobra 280), 1h.53’25”
4 Bertrand Penlae – Anne Penlae (Porsche 911 2.0), 1h.53’59”
5 Jean-Pierre Lajournade – Christophe Bouchet (Jaguar E-Type 3.8), 1h.54’32”
Hasta 58 clasificados

Tour Auto 2022. Clasificación final Regularidad
1 Jean-Jacques Martens – Aswin Pyck (Volvo PV 444), 1:36
2 Jean Rigondet – Olivier Souillard (Simca CG B 1200), 2:11
3 Gérald D’Incau – Nicolas Pagano (Jaguar E-Type 3.8), 2:54
4 Martin H. Sucari – Francisco Sucari (Porsche 356 A 1600 Coupé), 3:04
5 Victor Fernandes – Gael Escribe (Lancia Fulvia HF), 3:19
Hasta 89 clasificados

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es