Volant RACC Clàssic, un gran aliciente para el 7è Rally Catalunya Històric 



Un nuevo gran aliciente se añade a la oferta deportiva del próximo 7è Rally Catalunya Històric: el ‘Volant RACC Clàssic’, una categoría que se une a la prueba de regularidad para vehículos clásicos organizada por el RACC que se disputará en carretera cerrada los próximos días 14 y 15 de abril, con Salou como centro neurálgico.

El ‘Volant RACC Clàssic’ está abierto a cualquier modelo que hubiera participado en el trofeo de promoción monomarca del RACC desde su creación, en 1979, hasta el año 1993, temporada en la que se disputó la 15ª edición. Los coches deberán ser exactamente modelos que participaron esos años, debiendo ajustarse para ello a una lista de automóviles que se encuentra en el apartado “Información” de www.rallycatalunyahistoric.com. Se acepta cualquier nivel de preparación o modificación, siempre y cuando no se haya sustituido específicamente alguno de los elementos básicos del automóvil.

Al igual que el resto de vehículos participantes, los equipos inscritos en el ‘Volant RACC Clàssic’ deberán estar incluidos en una de las modalidades de regularidad convocadas en el 7è Rally Catalunya Històric: Regularidad (55 km/h) o Regularidad Sport (70 km/h), debiendo seguir la reglamentación que también puede encontrarse en la web del rally. Pueden participar en esta categoría pilotos sin límite de edad o experiencia.

Vuelve la magia de los 70
Tras crear el Trofeu FAE en 1978, el RACC dio un paso más y convocó el primer Volant RACC en 1979, campeonato de promoción cuya finalidad principal era estimular la continuidad de la participación en competiciones automovilísticas, lo que significaba brindar a los pilotos un segundo peldaño tras haber debutado por ejemplo en el Trofeu FAE. Si al FAE de 1979 sólo podían concurrir coches de fabricación nacional hasta 1.150cc (1.000cc un año antes), el Volant RACC estaba abierto a coches de mayor cilindrada, divididos en dos categorías, y a pilotos hasta 29 años de edad, muy lejos del límite de 22 años que establecía el FAE.

Las dos divisiones que estipulaba el reglamento eran la A (hasta 1.300cc) y la B (superiores a esta cilindrada), aunque tanto una como otra con especificaciones de grupo 1 y utilizando coches de fabricación nacional. Ese primer año, la lucha entre diversas unidades Seat 124-1800 muy bien conducidas protagonizó un estreno espectacular. Resultó ganador Juan Carlos Mach por delante de Francesc Junoy, acabando en tercera posición y primero de la división A Joaquín Reyes, con un Simca 1200-S.

Estos vehículos siguieron dando un gran juego en años posteriores, los “FL” (clave interna de la marca con la que se conocía a los Seat 124-1800) ganaron también el Volant RACC de los tres años siguientes con Jaume Camps (1980), Aman Barfull (1981) y Antonio Rius (1982), aunque el paso del tiempo permitió lógicamente la llegada y triunfo de coches más modernos y competitivos, como Ford Fiesta XR2 (1983, Fernando Serena), Talbot Samba Rallye (1984, Xavier Girbau) o Renault 5 Alpine (1985, Josep Maria Bardolet). La evolución del Volant RACC a lo largo de los 45 años de vida con que cuenta ha sido enorme y la de sus pilotos, también.

Toda la información actualizada a la web oficial: www.rallycatalunyahistoric.com

-----------------------------------------------

Volant RACC Clàssic, un gran al·licient per al 7è Rally Catalunya Històric

Un nou gran al·licient s'afegeix a l'oferta esportiva del pròxim 7è Rally Catalunya Històric: el ‘Volant RACC Clàssic’, una categoria que se suma a la prova de regularitat per a vehicles clàssics organitzada pel RACC que es disputarà en carretera tancada els pròxims dies 14 i 15 d'abril, amb Salou com a centre neuràlgic.

El ‘Volant RACC Clàssic’ està obert a qualsevol model que hagués participat en el trofeu de promoció monomarca del RACC des de la seva creació, el 1979, fins a l'any 1993, temporada en la que es va disputar la 15a edició. Els cotxes hauran de ser exactament models que van participar aquests anys, havent d'ajustar-se a una llista d'automòbils que es troba a l'apartat “Informació” de www.rallycatalunyahistoric.com. S'accepta qualsevol nivell de preparació o modificació, sempre que no s'hagi substituït específicament algun dels elements bàsics de l'automòbil.

Igual que la resta de vehicles participants, els equips inscrits en el ‘Volant RACC Clàssic’ hauran d'estar inclosos en una de les modalitats de regularitat convocades en el 7è Rally Catalunya Històric: Regularitat (55 km/h) o Regularitat Sport (70 km/h), havent de seguir la reglamentació que també pot trobar-se a la web del ral·li. Poden participar en aquesta categoria pilots sense límit d'edat o experiència.

Torna la màgia dels 70
Després de crear el Trofeu FAE el 1978, el RACC va fer un pas més i va convocar el primer Volant RACC el 1979, campionat de promoció que tenia la finalitat principal d’estimular la continuïtat de la participació en competicions automobilístiques, cosa que significava brindar als pilots un segon esglaó després d'haver debutat, per exemple, en el Trofeu FAE. Si al FAE de 1979 només podien concórrer cotxes de fabricació nacional fins a 1.150cc (1.000cc un any abans), el Volant RACC estava obert a cotxes de més cilindrada, dividits en dues categories, i a pilots fins a 29 anys d'edat, molt lluny del límit de 22 anys que establia el FAE.

Les dues divisions que estipulava el reglament eren l'A (fins a 1.300cc) i la B (superiors a aquesta cilindrada), encara que tant l'una com l'altra amb especificacions de grup 1 i utilitzant cotxes de fabricació nacional. Aquest primer any, la lluita entre diverses unitats Seat 124-1800 molt ben conduïdes va protagonitzar una estrena espectacular. Va resultar guanyador Joan Carles Mach per davant de Francesc Junoy, acabant en tercera posició i primer de la divisió A Joaquín Reyes, amb un Simca 1200-S.

Aquests vehicles van continuar donant un gran joc en anys posteriors, els “FL” (clau interna de la marca amb la qual es coneixia als Seat 124-1800) van guanyar també el Volant RACC dels tres anys següents amb Jaume Camps (1980), Aman Barfull (1981) i Antonio Rius (1982), encara que el pas del temps va permetre lògicament l'arribada i triomf de cotxes més moderns i competitius, com Ford Fiesta XR2 (1983, Fernando Serena), Talbot Samba Rallye (1984, Xavier Girbau) o Renault 5 Alpine (1985, Josep Maria Bardolet). L'evolució del Volant RACC al llarg dels 45 anys de vida amb què compta ha estat enorme i la dels seus pilots, també.

Tota la informació actualitzada a la web oficial: www.rallycatalunyahistoric.com

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es