Jordi Ventura amb Škoda Fabia al Rally Empordà 



• Fent equip amb Josep Autet i patrocinat per “Modulnova Girona”
• 316,30 km, dels quals 87,42 de velocitat repartits en 8 trams

El pilot bisbalenc Jordi Ventura, cinc vegades Campió de Catalunya de ral·lis, participarà en el 34è Rally Empordà al volant d’un vehicle d’última generació, un Škoda Fabia R5 Evo. Ho farà en companyia del copilot Josep Autet, equip que des de fa un parell d’anys està participant en un programa reduït de ral·lis.

Malgrat que personalment mai havia sortit des de La Bisbal d’Empordà en les edicions que la cursa ho ha fet des del seu poble natal, Jordi Ventura compta amb un impressionant palmarès en aquest ral·li del Campionat de Catalunya. Entre els anys 1990 i 2000 el va guanyar cinc vegades i en altres dues ocasions va acabar segon. El seu copilot, Josep Autet, també l’ha guanyat una vegada.

El 34è Rally Empordà es correrà el proper dissabte, 29 de maig, amb un itinerari de 316,30 km, dels quals 87,42 seran de velocitat. El ral·li constarà de 8 trams cronometrats, amb dues passades pels emblemàtics “Els Àngels”, “Santa Pellaia”, “Sant Grau” i “La Ganga”, cronometrades a les quals l’equip Ventura-Autet hi ha fet els corresponents reconeixements.

Amb l’objectiu de provar el cotxe que per primera vegada pilotarà en competició, Jordi Ventura, també acompanyat per Josep Autet, va prendre part diumenge passat com a cotxe “0” en la Pujada a La Trona, experiència que els va permetre fer un complet assaig d'uns 30 km cronometrats. Al respecte d’aquesta prova, Ventura diu que “a La Trona vam fer una prova molt positiva; el Fabia és un cotxe que realment corre molt i el que més impressiona són el pas per corba i la frenada, és una autèntica màquina de competició”.

Ventura, que des de l’any 2018 participa esporàdicament en ral·lis de velocitat al volant de vehicles clàssics, no s’havia instal·lat encara en el seient d’un vehicle de competició modern. I per això considera tant especial aquesta participació. “Em fa molta il·lusió córrer amb un cotxe de les prestacions de l’Škoda R5 pels trams de la meva comarca i, a més, amb sortida i arribada al meu poble”, manifesta Jordi Ventura, que afegeix: “Les meves aspiracions, i les del meu copilot, no són sortir a fer cap resultat especial. Simplement el desig de veure on estem a nivell competitiu conduint un cotxe de màxim nivell després de tants anys de no fer-ho”.

L’Škoda Fabia R5 Evo, que pertany a l’estructura Calm Competició que també donarà servei d’assistència, estarà decorat amb els logotips dels patrocinadors del programa de ral·lis de Jordi Ventura, destacant aquesta vegada la novetat de “Modulnova Girona”, el showroom de mobiliari de cuines i banys de gamma alta obert recentment al públic a la capital gironina.

Un gran palmarès al Rally Empordà
El palmarès de Jordi Ventura en els llocs d’honor del Rally Empordà és realment impressionant. Inclou cinc victòries absolutes i dues segones posicions, primeres de grup N. La gran versatilitat de Jordi Ventura en els seus anys de pilot en actiu es tradueix en victòries i títols amb vehicles de tot tipus de tracció: al darrere (Ford Sierra RS Cosworth, BMW M3), al davant (Seat Ibiza 2.0 Kit Car) i total (Lancia Delta HF Integrale 16V), cotxes amb els que va guanyar també aquest ral·li empordanès.

Amb el Ford Sierra va guanyar el Rally Empordà de 1990 i va acabar segon en la edició de 1991, temporada en la qual va aconseguir el seu primer títol català. Amb el Delta va repetir resultats: victòria el 1992 i segon lloc el 1993, amb títol català absolut en aquest darrer any. Finalment, amb diferents versions del Seat Ibiza va guanyar els ral·lis de 1997, 1998 i 2000, temporades totes tres en les quals també es va proclamar Campió de Catalunya.

També cal destacar els seus triomfs en el ral·li germà, el Cales de Palafrugell, també organitzat per l’Escuderia Baix Empordà, del que Ventura va ser guanyador els anys 1995, 1997, 1998 i 2001 i segon classificat el 2000. Tot aquest reguitzell de victòries les va aconseguir amb Joan Sureda i Oriol Julià com a copilots.

Descargar PDF

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es